perjantai 8. huhtikuuta 2011

Onko meillä sittenkin vielä toivoa?

Eilen alkoi sitten pentukoulu numero 2. Kyseessä on Tamskin järjestämä 10 kerran pentukoulu. Edelleenkin käydään siellä toisessakin pentukoulussa, mutta on kiva saada lisää koulutusta. Kummatkin on tietysti hieman erilaisia.

Eilen aloitettiin kontaktilla ja perusasennolla. Troilushan osaa todella hyvin ottaa kontaktia käskyllä ja ilman. Sitä sitten vahvistettiin. Perusasentoon tuleminen on meillä ollut hankalaa. Ja on edelleenkin. :) Nyt eilen tosin huomasin, että minun pitää viedä se nakinpala ihan reiden vierestä eteen, että Troilus tulee istumaan ihan vasemmalle sivulle. Tässäkin siis vika on ollut ohjaajassa, ei koirassa. :D Ennenhän Troilus on aina tullut vasemmalle sivulle poikittain. Nyt pikkuisena probleemana on se, että kun ensimmäisen kerran saan palleron kiertämään vasemmalle sivulle ja poitsu tulee perusasentoon niin sen jälkeen T ei oikein viitsi tehdä samaa uudestaan. On kai sen verran laiska, että ei halua liikkua enää samaa ympyrää, kun on kerran oikein tehnyt. Koitan nyt sitä niin, että liikun itse jotta Troiluksen on pakko myös liikkua.

Tällä hetkellä saan taas niin paljon uutta informaatiota ja opittavaa, että pää räjähtää. Olisi ehkä parasta tehdä suunnitelma mitä pitäisi opetella ja missä järjestyksessä. Sitten keskittyisi vaikka tiettyinä päivinä tai viikkoina tiettyihin asioihin. Esimerkiksi nyt ajattelin keskittyä siihen kontaktiin ja perusasentoon niin kauan, että perusasento onnistuu edes jotenkin. :)

Keskiviikkona Troilus oli ensimmäistä kertaa täällä omassa kodissa yksin 2 tuntia 10 minuuttia. Rajasin alueen makkariin jotta on helpompi olla, kun ei pääse vaeltelemaan. Mitään ei oltu tuhottu! :o Kongi ja aktivointipallo oli tyhjennetty ja hieman juotu. Luultavasti Troilus kuitenkin nukkui suurimman osan ajasta. :) Tänään on sitten seuraavan yksinolon aika, kun minä lähden teatteriin ja Joonas ei tiedä koska ehtii töistä kotiin.

Oltiin tänään Hennalla käymässä (asuu tuossa 100 metrin päässä). Mentiin "stressitöntä" tietä eli sellaista mikä kiertää hieman, mutta autoja ei paljoa liiku. Oli ihanaa, kun Troilus ei vetänyt yhtään ja hihna oli kokoajan löysällä. Takaisin tullessa autoja tuli yksittäin vastaan neljä. Troilus ei reagoinut niihin mitenkään! Ehkä meillä on vielä toivoa? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti