perjantai 31. elokuuta 2012

Viimeiset torstaireenit

Eilen oli viimeiset ratajuoksun torstaireenit. :( Troilus otti ja vetäisi 280 metriä tällä kertaa. Viime viikollahan Troiluksen oli tarkoitus juosta 350 metriä ja sen vuoksi saatiinkin odotella radan reunalla tosi pitkään. Vieheen moottori vielä sammuili kokoajan ja sammui myös kesken Troiluksen juoksun joten ei viime viikolla mennyt ihan putkeen. :)


Eilen sitten tosiaan vahingosta viisastuneena ilmoittauduttiin 280 metrin juoksijoihin. Troilus oli tietysti taas ihan intopiukassa, mutta tällä kertaa äänijänteet ei avautunut ihan samalla lailla kuin yleensä. Lieneeköhän syynä vieressä hiljaa odotellut bortsu-Frodo. :) Liekeissä Troilus oli kuitenkin ihan kokoajan. Viettiä ja intoa riittäisi vaikka osan lahjoittaisi poiskin. :D


Troilukselle on tullut nyt tavaksi lähteä makuultaan vieheen perään. Paimennusvietti puskee kyllä ihan kivasti esiin radallakin. Todella kovaa Troi lähti taas liikkeelle. Ensimmäisessä kaarteessa vauhti hieman hiipui, mutta loppuun asti tultiin ihan kelpo vauhtia silti. Tuo kaarre taitaa olla sellainen joka syö energiaa ja vauhtia. Troilushan käyttää energiaansa jo hirveästi odottamisessa ja radalle menemisessä, kun on niin innoissaan.


Olen kyllä todella tyytyväinen kuinka Troilus on kehittynyt aikamoista vauhtia ihan näiden kuuden reenikerran aikana. Käsivieheellähän me käytiin vain ensimmäisellä kerralla ja sen jälkeen saatiin lupa mennä siirtyä suoraan moottorivieheelle. Kolmannella kerralla Troilus juoksi jo lähes 280 metriä ja otti ensimmäisen kaarteensa ja ei jännittänyt ollenkaan. :)




Tosi harmillisesti alkoi jo valon määrä vähentyä, kun tuli Troiluksen juoksuvuoro (klo 19.50) ja oli jo valmiiksi hieman pilvistä joten kuvien laatu ei ole mikään mahtava. :( Edellisistä juoksijoista sainkin parempia kuvia.

Nyt sitten ensi kesään olisi tarkoitus kehittää Troiluksen peruskuntoa vielä entisestään jotta ollaan sitten taas iskussa, kun uusi ratakausi alkaa. :)

lauantai 25. elokuuta 2012

Hiekkakuopalla

Troiluksen hieroja vinkkasi meille tosi kivan hiekkakuopan (soramontun?) Kangasalla ja sinne päätettiin lähteä tänään, kun oli niin kaunis ja lämmin päiväkin. Matkaa kertyi ihan mukavasti (noin 30 kilsaa suuntaansa), mutta eipä sillä väliksi.

Hiekkakuoppa oli tosi iso alue ja siellä meni muutama motocrossaajakin. Ne tosin kertoi missä ne menee joten ei eksytty samalle reitille. Yksi rekkakin tuli ja tuli myös todistetuksi, että Troilus lähtee rekankin perään jos vain pääsee. Onneksi kuopan reunat oli korkeat ja Troin luoksari hyvä joten mitään läheltä-piti -tilannetta ei sattunut. Mennään varmasti vielä monen monta kertaa tuonne juoksuttamaan Troilusta. :)

tiistai 21. elokuuta 2012

Kolme kuukautta kastraatiosta

Meillä on jäänyt nyt vähän reenailu vähemmälle mun matkani takia joten voisi kirjoitella ihan yleistä löpinää tällä kertaa. :)

Troiluksen leikkauksesta on nyt jo hieman yli kolme kuukautta. Torsi hienosti on muutoksia muutamiin toivomiini asioihin tullut. Pissojen nuoleminen loppui noin kolme viikkoa leikkauksen jälkeen. Ensin väheni ja siitä pikku hiljaa kuihtui pois. :D Hajuinnostukseen ei leikkaus ole vaikuttanut. Toisaalta Troilus on niin hyvä nenän käyttäjä jotta eipä intensiivisestä haistelusta pääsisi eroon varmaan millään. Jälkikoira on jälkikoira. Erona pissahaisteluun on nyt se, että ei ehkä ihan samalla innolla jumiteta hajuille ja aika harvoin edes yritetään vetää liinoja kiinni. Myöskään hajuille ei revitä jos nyt satutaan menemään toista puolta tiellä. Merkkailu on vähentynyt myös. Nyt annetaan tulla heti ekalla pissalla ihan kunnolla eikä säästellä tippoja. Kotinurkilla Troilus merkkaa vielä ne vanhat paikat ihan muistista, mutta uusilla hoodeilla ei enää merkkailla.

Muiden koirien rähjääminen Troilukselle loppui aika pian leikkauksen jälkeen. Toki ne pari vihamiestä on, mutta muuten urokset ei enää koe Troilusta uhkana ja mullakin on paljon stressittömämpää lenkkeillä poitsun kanssa.

Yleinen stressitaso on laskenut huimasti Troilla. Kotona ei enää mennä ikkunan eteen ja yritetä haistella ulos kokoajan. Läähätys sisällä on vähentynyt radikaalisti ja nyt Troilus jopa pystyy nukkumaan paremmin. Kaiken kaikkiaan poika tuntuu seesteisemmältä. Simmutkin loistaa nykyään ihan eri tavalla. <3

Siinäpä ne suurimmat muutokset. Tällä hetkellä Troilus on sen verran kukkopoikaa jotta muiden koirien kanssa ei leikki ole onnistunut. Täytyy odottaa jonkin aikaa ja katsoa laantuuko kukkoilu vai ei. Troiluksella tulee mittariin ihan kohta 1v9kk ja kyllä pientä aikuistumista on ollut havattavissa. Enää ei hypitä ihmisiä vasten, käskystä jaksetaan ihan kivasti odottaa jotta vieraat pääsee sisään ja laittaa takit naulaan, korvat on yhä useammin mukana ja tuntuu kuin Troilus ei jaksaisi kyseenalaistaa. :D Kroppakin on alkanut muuttua aikuisemmaksi. Ruokaa ei olla vähennetty leikkauksen jälkeen, mutta säännöllisesti Troilus pääsee puntariin. Nyt tuntuu että painoa olisi voinut tulla lisää vähän enemmän joten sunnuntaina sitten näkee mihin suuntaan ruokailu menee.

tiistai 7. elokuuta 2012

Korvat soi

... ei siis Troiluksella, vaan minulla ja kaikilla tallilla olleilla reenaajilla! Siis voi hyvä helv****. Troilus pisti kaikkien aikojen pohjat huutamiselle. Ensin alkuun meni hyvin ja saatiin vähän tehtyä. Sitten toisella puolella kenttää (on jaettu aidalla kahdeksi) alkoi taas aksareenit ja siitä alkoi Troin huuto. Tuntuu, että ääni vaan kovenee reeni reeniltä. Ensimmäistä kertaa poitsu huusi niin, että väsyi ihan totaalisesti. Ei edes leluun jaksanut koskea. :O Me saatiin ohjeeksi yrittää kokoajan tehdä jotain pientä. Joo, kyllä Troilus huudonkin aikana totteli ja teki. Ei vaan sitten jaksanut palkkaansa ottaa vastaan. Paras oli, kun yritettiin vähän pieniä temppuja (tassu, high five.. you know.) niin Troilus makasi maassa ja huusi nakin pala nenänpäällä. On se niin mahtavaa. Pitäisikö muuten tokoreeneissä hiki valua? Mä oon nyt ollut kuin olisin vetänyt kunnon juoksulenkin. :D

Nyt oli ensimmäiset reenit, kun minä olin ihan oikeasti romahtaa ja heittäytyä kanssa vaan maahan huutamaan. Siis mä en ihan oikeasti enää vaan jaksa. Mua niin vit**** muidenkin puolesta, kun ne tulee reenaamaan niin yksi sitten antaa ihan pikkuisen liikaa häiriötä. Onneksi muut ei välitä ollenkaan. Ulkona reenit menee (tai on mennyt) paremmin. Toi talli on vaan vielä ainakin liian kova paikka.

Lähdettiin puolessa välissä reenejä sitten ulos joksikin aikaa. Sitten kun tultiin takaisin niin aksaajat oli lähteneet ja sen jälkeen Troilus oli kuin eri koira! :O Paikkamakuu meni perseelleen kuten aina, mutta tekemisen meininkiä oli taas. Saatiin liikkeestä maahanmenoa tehtyä ja hyppykin ehdittiin lopussa ottaa.

Voi kun päästäisiin jo Eteläpuistoon reenailemaan. Ei tuota tallin menoa kestä kukaan. Ette usko kuinka onnellinen olen, kun lähden ensi viikolla ulkomaille joten saan hieman taukoa reenailusta. Joonakselle ja Troille olen kuitenkin jo reeniohjelmaa miettinyt mun lomaviikkoni ajaksi. :D

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Löpinää

Ihan kuin meidän poika alkaisi vähän aikuistua! :O Miten se oikein on mahdollista? Ikää on jo 1v8kk ja teineilyt tuntuu olevan aika hyvin taakse jäänyttä elämää. Troiluksellahan alkoi murkkuilu ja mörköily tuossa 10 kuukauden ikäisenä ja kesti muutaman kuukauden. Sitten pieni teineilyvaihe tuli keväällä, kun ikää oli noin 1v4kk. Jokohan alkaa olla suuret kriisit ohi? :)

Kotona Troilus on alkanut yhtäkkiä tsempata ja odottaa nätisti makkarissa (suora näköyhteys ulko-ovelle), kun käyn avaamassa oven ja odottaa jopa lupaa tulla tervehtimään. Tätä harjoiteltiin viime syksynä ja silloin oli hirveä työ (ei siis onnistunut kovin hyvin) saada Troi pysymään paikallaan ennen lupaa mennä tervehtimään. Nyt kuin itsestään se onnistuu. Aika näyttää tässäkin auttavan!

Muutenkin tuntuu, että sitä kärsivällisyyttä on paremmin kaikkialla muualla paitsi reenikentällä. Siellähän meillä on se iso huuto-ongelma. Tilasin Toko-häirikkö cd:n. Katsotaan onko siitä apua. Ajattelin, että voisi laittaa sen kotona pyörimään ja samalla ottaa rauhoittumisharjoituksia. Nyt pitäisi olla kannettava cd-soitin jotta saisin otettua cd:n mukaan kentällekin. Ne vaan taitaa olla jäänyt jo historiaan. :D Toisaalta pelkään, että Troilus ei jaksa kotona välittää äänistä. Telkkarinkaan haukkuvat koirat, vinkulelut, iloiset huudot jne. ei pahemmin jaksa kiinnostaa. Toisaalta tuolla cd:llä voi ehkä olla hieman aidompaa tavaraa?

Torstaina käytiin toisen kerran viehejuoksussa. Tällä kertaa otettiin moottorivieheellä kaksi kertaa sellainen sata metriä tai vähän enemmän. Ensimmäisellä kerralla Troilus vähän ihmetteli moottoria, mutta lähti kyllä vauhdilla perään. Toisella kertaa sitten ei äänet häirinneet vaan vauhdilla meni. Vieheen ohjaajan mukaan Troilus on tosi hyvä. <3 Vielä ei kuulemma kannata ottaa pitempää matkaa, koska asennosta päätellen Troilus väsyi. Ei kannata tappaa intoa. :)

Eilen Joonas teki ensimmäisen jälkensä poitsulle. Ja ihan hyvin tekikin. En vain tajunnut sanoa, että tekee siitä polulta metsään päin eikä suoraan polun vieressä. Joonas oli astunut parikytä senttiä polulta sivuun ja teki sitten heti siihen. Oli ainakin haastava, koska polulla oli varmasti jälkiä ihan riittämiin. :D Jälki oli lyhyt (parikytä metriä vain), eikä ehtinyt kuin hetken vanhentua. Ensin Troilus lähti vähän sivuun innoissaan, mutta kun otettiin uudestaan alusta niin johan mentiin taas hienosti! On se upea koira! Nyt vain paljon pidempää jälkeä tekemään (vähintään se 100 metriä). Onneksi Joonas tykkää tuollaisesta hommasta. Jäljen teko on mun mielestä kaikista tylsintä puuhaa ja inhoan tarpoa ihan umpimetsässä.

Kaiken kaikkiaan olen niin tyytyväinen tuohon meidän aikuistuvaan poikaan. Kun nyt saataisiin vielä tänä vuonna se älytön kiehuminen reeneissä pois niin wautsi! :) Siihen ei tosin taida mitään oikopolkua olla joten nyt sitten rämmitään ihan kunnolla. No, oma vika tämäkin on. Tietysti!