keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Troilus ja Ässä kuvausretkellä

Tänään lähdettiin Hemun, Ässän ja Troiluksen kanssa käymään Hatanpään Arboretumilla kuvailemassa poikia. Oli sen verran kaunis syyssää, että ei tällaisia voi jättää käyttämättä. :) Ja taas sen huomasi kuinka hankalaa on kuvata kahta innokasta ja kaikesta kiinnostunutta koiraa, varsinkin kun samalla koittaa seurata mahdollisia vastaantulijoita, koittaa pitää koiria suht. rauhassa ja katsoa kuvauspaikkoja. :) No, kyllä muutama näpsy onneksi onnistui ihan kohtalaisesti.

Oli ihan pakko laittaa pari kuvaa Hemusta ja Ässästäkin, he kun ovat niin kuvauksellinen pari. :) Ainiin, ja Ässällä on edelleen kaksi toimivaa korvaa, vaikka yhdestä kuvasta sitä ei uskoisikaan. :D







sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kahvittelua ja sunnuntaikävely kaupungissa

Tänään lähdettiin pitkästä aikaa käymään tädilläni Tampereen keskustassa. Troilusta ei haitannut vaikka luu jäi kotiin, kun kahvittelemassa oli äitini, siskoni ja kummatkin tätini. :) Ei myöskään tarvinnut ahneen pojan miettiä, että saako sitä pullaa vai eikö saa. Kyllä saa! :D


Troilus pääsi ensimmäistä kertaa kiertämään vähän pidemmän lenkin kaupungissa. Ennen ollaan vaan kävelty parkkikselta tädille, joka asuu keskustassa. Nyt sitten tädillä käydessä päätin, että lähdetään tutustumaan Keskustoriin ja muihin nähtävyyksiin, kun on niin nätti alkuilta.

Hyvinhän se Troilus meni. Tosi nätisti käveli, kun ei ollut autoja lähettyvillä. Ei yhtään kiskonut edes hajujen perään. Kun päästiin Hämeenkadulle niin askel vähän reipastui ja Troilus olisi mennyt jokaisesta ovesta sisään mikä siinä vastaan tuli. :D Ihmisistä ja ohi ajavista pyöristä ei välittänyt yhtään. Kiva oli kuitenkin, että mitään paniikkia ei tullut. Hengenhädässä Troilus ei kiskonut eikä tehnyt mitään syöksyjä niinkuin vielä viime talvena, kun Nuolialantietä kuljettiin.

Keskustorilla pidettiin ensimmäinen kuvaustauko. Troiluksella taas pää pyöri kuin pöllöllä, mutta niinhän se aina. Pitäähän paimenen pitää huoli ympäristön tapahtumista. Keskustorilta kun lähdettiin eteenpäin niin Troilus olisi hirveästi halunnut päästä tutustumaan Vanhaan Kirkkoon. Tällä kertaa sai vaan kiivetä portaille ihastelemaan.




Siitä jatkettiin sitten eteenpäin ja Kirjastonpuistossa pidettiin seuraava kuvaustauko. Siellä olisi saanut nättejä kuvia, jos olisin tajunnut ottaa kunnon kameran mukaan. No, seuraavalla kertaa sitten.



Matka jatkui Patosillalle ja Troilus kuunteli Tammerkosken pauhua ja katseli ohiajavia pyöriä tarkkaavaisesti. Tammerkosken melu ei häirinnyt ollenkaan ja pyörien mentyä jatkettiin rauhassa matkaa eteenpäin.



Patosillan jälkeen otettiin vielä viimeiset poseeraukset ja käveltiin Koskipuistoa pitkin takaisin tädilleni.


Seuraavalla kerralla voisi käydä Alarannassa ja muutenkin kuvailla enemmän. Joonas ei vaan ymmärrä, että mulle on tärkeätä saada hyviä kuvia napsittua, kun jotain tapahtuu. Ei se yksi heilahtanut otos riitä.. ja varsinkaan kun Troilus ei ole mikään poseeraaja. Niitä näpsyjä täytyy olla monta, että löytyisi edes yksi suht onnistunut. :D

lauantai 14. syyskuuta 2013

Tapahtumarikas päivä

Nyt kun vietetään viikonloppu Troiluksen kanssa kaksin niin piti miettiä jotain kivaa ettei jämähdetä kotiin. Sisko sitten laittoikin viestiä, että mentäiskö niille kun siskon miehen lapset haluaisi tutustua Troilukseen.

Sinne siis lähdettiin heti iltapäivästä. Saatiin sopivasti päivälenkki ja päästiin nätissä maastossa lähes perille saakka. Valitettavasti vaan kellonaika oli sellainen, että pyöriä tuli ja meni ohi ihan jatkuvalla syötöllä. Samoin koirakkoja oli paljon liikkeellä. Vaikka Troilus ei enää pyöristä välitäkkään niin aina täytyi varmuuden vuoksi kerätä hihna ettei vaan satu mitään tapaturmaa. Koirakot sitten ohitettiinkin nätisti. <3

Siskolle päästyä Troilus oli ihan intopiukassa ja etsi Ässää. Ässä oli valitettavasti lähtenyt hoitoon, mutta Ässät luut ja lelut sentään oli paikalla. Kyllä niilläkin alkuun pääsi. :D


Ässän lempilelu (apina) vei myös Roilopojan sydämen. Täytyi aika tarkkaan vahtia ettei herra apinalta irtoa raajat, kun Troilus syö pehmolelut heti kun silmä välttää. :)



Alkuun Roilo meni sillä ominaisella riehuriehu tyylillään ja Äspätin lelulaatikko tyhjennettiin hienosti olkkarin lattialle. Jossain vaiheessa, kun ihmisiä ei enää kiinnostanut hirveästi leikkiä niin Troilus äkkäsikin Ässän luut.. kaksi se taisi niitä nopsaan popsia. :D Oltiin kylässä neljä tuntia ja lopussa sitten tuli uni. En uskonut, että pikkusähikäinen pystyy ihan oikeasti nukkumaan kylässä, mutta ihmeiden aika ei ole ohi.


Kotiin lähdettiin sitten bussilla. Sillä Troilus ei ollutkaan ennen matkustanut. Olen ihan tarkoituksella lykännyt sitä, kun nuorempana Troilus olisi mennyt pitkin seiniä ja ihmisiä ihan varmasti. :D

Bussipysäkille päästiin ihan nätisti vaikka autoja menikin paljon ohi ja oltiin vieraisssa tuoksuissa. Pysäkillä seisoskeltiin muutama minuutti ja Troilus otti tosi lunkisti. Ei pyörinyt eikä yrittänyt lähteä mihinkään.



Bussissa oli aika paljon porukkaa, mutta hyvin sovittiin mukaan. Kysyin varmuuden vuoksi kuskilta voidaanko tulla kyytiin. Bussiin nousu onnistui kuin vanhalta tekijältä ja sain leimattua lippunikin hankaluuksitta. Olin valmistautunut, että Troilus haluaa heti tutustumaan. :) Päästiin istumaan neljän penkin rykelmään ja Troi meni alkuun penkin alle hieman miettimään mitä nyt tapahtuu. Aika nopsaan sitten nousi sieltä ylös ja istui loppumatkan tiukasti mun jalkojen välissä. Ei edes haistellut.



Bussista pois jäänti sujui hyvin. Troilus oli just laittamassa maate, kun sanoin että nyt mentiin. :) Bussista pois hyppäämistä piti hetki miettiä, mutta käskystä sitten Troi tuli hienosti. Muutenkin bussin käytävää käveltiin ihan rauhassa ja ihmisetkin sai olla. Olen tosi ylpeä mun poitsusta! On se hieno koira! <3

Kotona sitten Troilus heitti heti syrjälleen ja edelleen nukkuu. Ei taida enää tänään kaivata aktivointia. :D

torstai 12. syyskuuta 2013

Ruoan vaihto

Päätettiin vaihtaa Troiluksen ruoka Brit Caresta Proboosteriin. Syynä on oikeastaan vain hinta. Brit Carea Troilus on syönyt huhtikuusta 2011 (mitä nyt pieniä barffikoetuksia on ollut välissä pari) ja hyvin se on sopinut. Proboosterissa on lähes samat prosentit kaikkea, mutta hinta on sitten edullisempi. Brit Care maksaa 12kg 54,90€ ja Proboosterissa saa 15 kiloa hintaan 53€.

Isoin ero ko. murkinoissa on se että BC on lammaspohjainen ja Probooster kana. Troilus onneksi pistää menemään lähes mitä tahansa ja kana ei ole aiheuttanut mitään ongelmia menneisyydessä joten katsellaan kuinka alkaa ruoka toimia.

Nyt ollaan sekoiteltu BC:tä ja PB:tä muutama päivä ja kohta sitten siirrytään pelkkään PB:hen, kun BC loppuu. Tähän mennessä maha on toiminut oikein hyvin. Ainoa negatiivinen juttu tuossa PB:ssa on nappuloiden koko. Ne on ihan pientä murua ja Troilus vaan nielaisee ne. Ostetaan seuraavaksi säkki isojen koirien murkinaa, kun niissä nappulat pitäisi olla vähän paremman kokoisia. Tietysti rasvaa tuossa isojen koirien ruuassa on vähän vähemmän, mutta Troilus saa muutenkin öljylisää joten eipä se haittaa. Saa sitten öljyä asteen verran enemmän.

Tällä hetkellä meillä on käytössä kylmäpuristettu rypsiöljy. Sitä Troilus ei ole saanut vielä kovin pitkään joten en tiedä vaikutuksesta. Sitä ennen Roilo sai ruokaansa Yumega plus öljyä ja se toimi ainakin anturoihin tosi hyvin. Ne on Troiluksella muuten tosi kuivat. Jos rypsiöljystä ei ole anturoihin hyötyä niin siirrytään varmaan Yumegaan takaisin. Nutrolin on ollut aika hyödytön ja lohiöljy ei oikein Troin vatsalle sopinut. Toki nyt aikuisena se voisi jo toimia. :)

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Iltakuvailua

Tänään käytiin pitkästä aikaa Troiluksen ja kameran kanssa iltalenkillä yhtä aikaa. Nyt on kuvailut jäänyt aika vähälle. Pitäisi varmaann alkaa kuvailla taas enemmän. :)

Meille vinkattiin tuosta lähistöltä kiva paikka josta on hienot näkymät. Olihan se sitten pakko mennä tsekkaamaan ja seuraavana päivänä sitten kameran kanssa. Troilusta on vaan hankala kuvata, kun hän ei tykkää katsoa kameraan ja alkaa aina seurata kaikkea muuta kun pitäisi hetki poseerata. Parhaimmat kuvat Troiluksesta saakin kun antaa pojan vaan viipottaa ja koittaa itse pysyä kameran kanssa perässä. :)




 Tuolta lenkkipolulta löytyi oikein mukavia kallioita ja Troilus sai hyppiä sydämensä kyllyydestä. Ei siitä kauaa ole, kun Roilopoika ei halunnut hyppiä (lihasjumit?) ollenkaan. Nyt sitten näyttää ottavan takaisin, kun joka penkille ja kalliolle on loikattava jos lenkin varrelle sellaisia osuu. :)

Seuraavaksi siirryttiin läheiseen Härmälänsaareen. Se on kyllä valitettavan pieni, mutta onneksi nyt ei siellä ollut ketään muita. Lämpimällä säällä kesällä siellä on aina porukkaa uimassa tai muuten vain hengailemassa. Silloin ei kuvailusta tule kyllä yhtään mitään.





Eipä sitten ole paljon muuta tapahtunut. Tämä viikko nyt Troiluksella menee ihan lepäillessä, kun on ollut aika paljon vetoreenejä ja täyty antaa lihasten ja jänteiden palautua. Ensi viikolla voisi buukata Troilukselle ajan Tampereen koirauimalaan. Siellä kun ei olla vielä käyty. Ajattelin, että talvikaudeksi voisi tuon koirauinnin ottaa ohjelmaan mukaan.