perjantai 5. elokuuta 2011

Häkkilintu

Käytiin tiistaina 2.8.2011 ostamassa Troilukselle häkki. Mulla paloi pinna tuhoamiseen mitä Troilus harrasti yksinollessaan. Nyt viimein huomasin, että se on ihan mielenosoitusta, kun jää yksin. Maanantaina ennen Troiluksen yksinjäämistä käytiin koirapuistossa riehumassa 45 minuuttia, tokoiltiin ja valmiina oli pari aktivointileluakin. Troilus ei ollut koskenutkaan toiseen aktivointileluun, mutta taas kerran oli täkki ja peitto kelvannut syötäviksi. En kauheasti pidä häkeistä, mutta Troiluksen oman turvallisuuden vuoksi sellainen nyt on. Troilushan siis syö tuhoamansa. Jos vain tuhoaisi niin ei olisi niin paha.

Ostettiin Tassutallista Bravian häkki. Se oli kaikista isoin mitä löysin eri kaupoista. Häkki on kokoa 124cm x 74cm x 83cm (pituus x leveys x korkeus) ja hyvin Troilus sinne mahtuu. :)

Annetaan nyt Troilukselle aina ruoka ja vesi häkkiin. Myös herkkuja alkuun laitoin sinne. Pääasiahan on, että häkistä tulee Troilukselle oma turvallinen pesä jonne on kiva mennä rauhoittumaan. Ensimmäisenä päivänä Troilus haki aina luunsa pois häkistä, mutta meni sinne syömään ja juomaan oikein nätisti.

Torstaina Troilus meni itse jo lepäämään häkkiin! Imuroidessani (ja Troiluksen hyppiessä taas imurin lähellä) näytin häkkiä ja käskin Troiluksen sinne. Ja vauhdilla poika menikin. Tuli sitten pois, kun olin imuroinut loppuun. Koirapuistosta tultaessa Troilus meni ihan itse lepäilemään häkkiinsä ja taisi ihan nukkuakin siellä. Minun piti sitten laittaa tassuvoidetta poitsulle ja kun keikautin Troiluksen maahan ja aloin avata rasvatuubia niin Troilushan paineli vauhdilla häkkiin ja meni sinne maate. Hieno homma, että nyt jo on häkistä tullut turvapaikka pojalle. :)


Öisin Troilus ei häkissä nuku, koska häkki on olkkarissa ja Troilus nukkuu meidän kanssamme makkarissa.

3 kommenttia:

  1. Meillä on samasta syystä (ipana kokeili hampaitaan vaarallisesti esim. sähköjohtoihin...) alkujaan tullut häkki peruselementiksi huusholliin, nykyään se on koko ajan väliseinällä jaettu ja nuo tykkää molemmat nukkua siellä, sekä päivällä että yöllä. (:

    VastaaPoista
  2. Meille myös jouduttiin samasta syystä ostamaan häkki, mutta jo hetken käytön jälkeen oli tuhoamisongelma poissa. Ehkä tyttö häkissä oppi rauhoittuimaan yksinoloajaksi :)

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti Troiluskin alkaa pian ymmärtää, että yksinollessa rauhoitutaan. :) Tosin tänään T päätti repiä ja syödä mattoa ihan kunnolla. Olin toisessa huoneessa hetken (ovet yms. oli auki eli ei ollut oikeasta yksinolosta kysymys), joten eiköhän häkinovi heilu vielä hetken. :D

    VastaaPoista