Harrastukset

JUURI NYT:


Veto
Troilus ja Joonas harrastelee yhdessä vetoa. Tällä hetkellä pojat menee pyörän kanssa ja talvella sitten kicksparkki otetaan mukaan. 

Toko
Harrastetaan tällä hetkellä oikeastaan vain kaksin tokoa Troiluksen huuto-ongelman vuoksi. Just nyt ei ole kisatavoitteita. Kunhan pidetään hauskaa yhdessä.

Jälki
Omatoimista jäljestelyä ilman minkäänlaisia kisailuajatuksia.

Paimennus2011 syksyllä Troilus sytytteli lampaille pari kertaa. 2012 syksyllä käytiin myös lampailla ja tällä kertaa Joonas ohjasi. Näillä näkymin kesällä 2013 Troilus ja Joonas jatkaa paimennusta. Troilus ei ole ehtinyt aikatauluongelmien vuoksi tänä kesänä lampaille ollenkaan. Ehkä sitten ensi vuonna? 


MENNEET:

Ratajuoksu
Kesällä 2012 aloitettiin ratajuoksu Kaupin vinttikoiraradalla. Troilus on ihan liekeissä uudesta mahtavasta harrastuksesta. :) Ensimmäisellä kertaa otettiin käsivieheellä, mutta vieheenvetäjä antoi luvan siirtyä moottorivieheelle heti seuraavalla kerralla. Ensi kesänä on tavoite Troiluksella juosta 350 metriä säilyttäen vauhti. Troilus on nyt 2013 kesänä vetänyt sen verran kovat kierrokset ratajuoksusta etukäteen ja puhti on ollut pois itse juoksussa. Katsotaan ensi kesänä uudestaan.

Metsäjälki
27.4.2011 aloitetaan jäljen alkeiskurssi. Troilus täyttääkin sopivasti seuraavana päivänä 5 kuukautta. Toivottavasti jäljestä kehittyisi meille mukava harrastus.

Pentukoulu
Troilus on ihan pienestä lähtien käynyt pentukoulussa. Siellä opetellaan tokon alkeita ja ihan normaalin arjen tapoja. Aloitettiin 7.4.2011 toinenkin pentukoulu. Se on TAMSkin järjestämä ja sisältää paljon samoja juttuja kuin ensimmäinenkin. TAMSKin järjestämä koulu on vain 10 kertaa. Troilus on ihan kohtalaisesti oppinut jo katsekontaktin ja perusasennon.

Pentupiiri
Eläinystäväsi Lääkärissä pyörii pentupiiri alle neljän kuukauden ikäisille pennuille. Troilus kävi alkuun pienten pentujen ryhmässä ja siirtyi noin kolmen kuukauden ikäisenä isojen pentujen ryhmään. Pennut saivat leikkiä keskenään tunnin joka lauantai. Se oli meidän perheen viikon kohokohta. :)

Ensimmäisellä kerralla poitsu (ikää 8 viikkoa ja 6 päivää) hieman epäluuloisesti tutki nurkat, mutta rohkaistui todella nopeasti. Vauhtia riitti ja Troilus alkoi heti hieman dominoida pienempiään. Isojen ryhmässä ei selkään hyppimistä enää tapahtunut. Viimeinen pentupiiri meillä oli tehosterokotuksen yhteydessä 26.3.2011.


Toiveena olisi myös päästä reenailemaan hakua myöhemmin. Ehkä ensi kesänä? BH-koe varmaankin suoritetaan parin vuoden päästä. Näyttelyissä käydään ainakin muutaman kerran, että saadaan ammattilaisen arvio Troiluksesta. 

Vauhdilla joka reeneihin! :)