sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Harjoituskoirakkona

Oltiin eilen TAMSKin tulevien toko-ohjaajien reeneissä harjoituskoirakkona. Oli mukavaa päästä pitkästä aikaa ihan ryhmässä reenaamaan. :) Valitettavasti ei sitten tokoiltukaan vaan vähän aktivointitemppuja reenattiin. Olin jo valmiiksi miettinyt muutamat ongelmakohdat ja odotin, että saisin niihin apua. :( No, mutta toisaalta nyt sitten reenattiin omatoimisesti hieman kontaktia ja rauhoittumista todella kovassa häiriössä.

Alkuun Troilus oli tietysti ihan täpinöissään ja joka puolelle olisi pitänyt päästä. Sitten kun aloitettiin temppuilu ja kaikki koirat meni pari kertaa putken niin Troilus rauhoittui hyvin. Tajusi varmaan, että kyllähän tässä tekemäänkin pääsee. Ei tarvi vain seisoskella ja katsoa. :D Makuutin poikaa aika paljon ja palkkasin ahkerammin mitä ilman häiriötä reenatessa. Ja nyt muistin myös vapauttaa kohtuullisen ajan jälkeen! Pointsit siis mulle! :D Eihän Troilus täysin rauhoittunut ja seurasi kokoajan mitä muut teki. Mutta toisaalta ei ihan joka kiljaisuun tai koiran kehumiseen reagoinut vinkumalla ja ylös hyppäämällä. Sen huomasin, että Troilus alkoi vinkua aina kun joku käytti mun käyttämiä sanoja kuten "vapaa", "jes", "taitava" jne.

Ensin tosiaan otettiin hieman putkea. Sen jälkeen tulevat toko-ohjaajat opettivat kukin yhden aktivointitempun. Reenit olisi kestäneet kaksi tuntia, mutta me ehdittiin olla vain tunti joten mahdollisesti kivoja uusia temppuja jäi kokeilematta. Valitettavasti kaikki ne temput mitä ehdittiin olla mukana, oli meille jo entuudestaan tuttuja: "kumpi käsi", peruuttaminen ja pyöriminen. Peruuttamiseen sain kyllä tosi hyvän uuden niksin ja sillä ehkä päästään paremmin eteenpäin. :) Eli vien namin enemmän Troiluksen rintaa kohden jolloin poitsu ottaa paremmin peruutusaskeleita kun yrittää namin saada. Toimi tosi hyvin ja sillä nyt jatketaan sitten reenaamista. Jotain jäis siis kuitenkin käteen reeneistä! :)

Tuota peruuttamista kun tuli meille neuvomaan tuleva ohjaaja niin Troilus sitten otti ja hyppäsi heti nylkyttämään. :o Ohjaaja kertoi, että hänellä oli ollut vähän aika sitten kylässä juoksujaan lopetteleva narttu. Mietinkin, että mitäs nyt kun Troilus ei ole koskaan nylkyttänyt ihmisiä. Sen jälkeen ei reeneistä sitten oikein tullut mitään ja Troilus ei edes haistanut nakkia ohjaajan kädessä, kun hihaa piti niin nuolla. :( Voi tuota hormonihiirtä! Onneksi tämä tapahtui ihan lopussa niin ei koko reenit menneet pilalle.

Mua harmittaa niin, kun tänä keväänä ei taida mitään aikatauluihin sopivia tokokursseja TAMSKilla olla. Muutenkin tarjonta on ollut tosi vähäistä nyt. Toivottavasti kuitenkin jotain tulisi tarjolle.. ja johon vielä päästäisiin mukaan. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti