sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Häiriökurssin antia

Ollaan nyt kaksi kertaa käyty KoiraKoutsin häiriötunneilla. On ollut kyllä oikein opettavaista ja myös mielenkiintoista nähdä hieman erilailla häiriöherkkiä koiria. Meitä on siellä neljä koirakkoa ja jokaisella on erilaiset ongelmat. :)

Nämä kaksi kertaa Krista on hieman katsellut miten pieneen liikkeeseen Troilus reagoi ja ollaan otettu kontaktireeniä. Eilisellä tunnilla taas hyvin näki, että silloin kun me tehdään jotain niin Troilus keskittyy hyvin ja häiriötä saa kyllä olla ihan mukavasti ja se ei haittaa. Otettiin ihan niin, että Troilus oli perusasennossa ja tarkoitus oli pitää kokoajan katsekontakti minussa. Palkkaus oli tosi nopeaa ja toimi hyvin. Nyt jatkan samaa reeniä kotona ja pikku hiljaa siirrän muuhun ympäristöön ja erilaisiin häiriöihin. Tuota kontaktireeniä me tarvitaan kyllä paljon. Seuraamisessahan Troi pudottaa kontaktin heti, jos mulla ei ole lelua tai namia kädessä. Onneksi tilanne ei ole mikään katastrofaalinen ainakaan tuon kontaktin osalta. Troiluksellehan on opetettu ihan ensimmäisenä käsky: "katso!" ja se toimiikin hyvin. Nyt vain pitäisi kohta löytää takaisin se kontakti seuraamisessakin. :)

Toivottavasti saadaan tän vuoden puolella vielä Troiluksen sietokykyä kasvatettua niin, että pystyttäisiin tokoreeneissä reenailemaan täysipainoisesti ilman repimisiä ja huutamisia. Nyt ollaan viikko reenailta ihan ilman lelupalkkaa ja ihmeen hyvin se namikin on kelvannut.

Kahden viikon päästä on vielä yksi häiriötunti. Saisi noita tunteja olla hieman enemmän, mutta eiköhän me tälläkin päästä vähän eteenpäin. Mennään myöhemmin loppuvuodesta vielä saman järjestäjän hihna/ohituskurssille. Sielläkin ymmärtääkseni ainakin jonkin verran keskitytään myös tuohon häiriöön. :)

Ostettiin muuten nyt lauantaina Troilukselle Hurtan Lifeguard huppari pimeneviin iltoihin. Meillä on ollut viime syksystä käytössä hieman pienempi liivi ja sekin on kyllä toiminut ihan hyvin. Tuo huppari on siksi hyvä, että se on myös sadetakki samalla. :) Vielä en ole viitsinyt laittaa hupparia päälle, kun on sen verran lämmintä. Eiköhän sen jo tuossa lokakuun alkupuolella kuitenkin saa heittää niskaan. Sen verran on lämpö alkanut tippua.

1 kommentti:

  1. Saanko udella, minkä hintanen tuo lifeguard oli? Näyttää erittäin kätevältä, meillä kun on kaikki heijastinliivit entisiä heijastinliivejä, käytön kestivät kyllä hyvin - koiran hampaita ei :)

    VastaaPoista