keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Almost adult?! :)

Troilus täyttikin eilen jo 2,5 vuotta. Justhan se meille tuli ja kohta jo vietetään sitten 3-vuotis synttäreitä. On tää vaan hullua! :D

Nyt alkaa lenkkeily olla aika ihanaa Troiluksen kanssa. Tässä muutamien viikkojen tai kuukausien aikana Troilus on menettänyt lähes kaiken mielenkiintonsa vieraisiin ihmisiin (lenkkeilijöihin, kiljuviin lapsiin jne), ohi ajaviin autoihin/mopoihin/pyöriin. Myös pihoista räksyttäville pikkuvahdeille Troilus ei korvaansa lotkauta. :) Ainoastaan toiset koirakot jossa on koira on myös innokas, saa Troiluksen täpinöihinsä. Siinä ei sitten kyllä auta mikään. Kontaktia ei saa kuin vasta ollaan repien ja taistellen menty koirakon ohi. Hienoa tosin on, että nykyään Troilus palautuu kiihtyneestä tilasta lähes heti, kun koirakko on ohitettu ja päästään jatkamaan normaalisti matkaa.

Oon tosi tosi tosi tyytyväinen, että enää ei vieraat ihmiset ulkona kiinnosta. Vaikka jäisin juttelemaan jonkun kanssa niin Troilus käy nopsaan haistamassa ja palaa mun viereen istumaan. Ei mene edes siliteltäväksi vaikka vieras haluaisi. :D Lapset sitten taas saa silitellä jonkin aikaa. Sitten kun Troille riittää niin se vaan viileesti kävelee pois. Juuri tällaista koiraa halusinkin. Ystävällinen kaikille, mutta kohtuullisen välinpitämätön. Lastenkin kanssa Troiluksen voi antaa leikkiä ihan hyvällä omalla tunnolla. Ei ole koskaan juossut päin lapsia tai yrittänyt ottaa lelua kädestä jne.. tällaisessa tilanteessa Roilo kyllä seuraa lasta kuin hai laivaa, mutta odottaa josko se lelu lapselta lentäisi johonkin. :) Troilus ei myöskään leikkiessään ihmisten kanssa näyki saati paimenna leikkiviä lapsia. Voi kun olisi yhtä välinpitämätön muita koiria (ja varsinkin reenaavia koiria kohtaan) niin meillä ei olis mitään hätää. :D Pystyttäis itsekin reenailemaan ryhmissä ja päästäis varmaan eteenpäinkin. No, ehkä tulevaisuudessa?


Tänään otettiin päivälenkin yhteydessä vähän tokoilua matkan varrella olleessa puistossa. Paikkamakuu meni tosi hienosti ja täytyisi kohta alkaa reenailla sitä taas muiden koirakoiden kanssa. Seuraaminen meni ihmeen hyvin. Otin tällä kertaa oikeastaan vain käännöksiä ja pysähdyksiä. Sitten ihan huvin vuoksi laitoin Troiluksen hyppäämään penkille ja tulemaan alas. Hienosti sekin onnistu "hyppy" -käskyllä ja kohtuullisen matkan päästä lähetettynä. <3

Huomenna sitten voisi ottaa vähän jääviä ja vaikka luoksetuloa. Ei me kauaa kerralla viitsitä reenailla, koska Troin keskittymiskyky on tällä hetkellä hieman huono. Ainakin namin kanssa reenatessa. Sitten taas jos olisi lelu niin keskittyminen olisi ok, mutta se menee nopsaan lelun vahtaamiseksi ja kaikki tehdään vain puoleen tiehen. Eli tällä hetkellä siis nami on parempi. Tänäänkin kun keskittyminen herpaantui niin lähdettiin vaan suosiolla jatkamaan lenkkiä.

1 kommentti:

  1. Tuo lelun vahtaaminen on NIIN tuttua! Namilla mekin mennään tokoiluissa, agissa olen yrittänyt kuitenkin pitää menon lelunkin kanssa suhteellisen järkevänä. :) Treeni-iloa!

    VastaaPoista