tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kesätokoa

Ollaan päästy hyvään vauhtiin maanantain tokoreeneissä! Tuntuu, että Troilus kehittyy kokoajan kovaa vauhtia ja huomaan jopa itsessänikin kehitystä. :D Koiranlukutaito ja palkkaaminen kehittyy.

Meillä on keväästä asti ollut ongelma: Troilus huutaa reeneissä! Kyse ei ole mistään pienestä piippailusta vaan ääntä tulee ihan kunnolla. Ongelma esiintyy silloin, kun joku tekee jossain jotain ja Troilus joutuu hetken odottamaan vuoroaan. Tätä jatkuu ihan koko reenin ajan alusta lähtien. :( Ensin testasin sitä, että aina kun Troilus on menossa siihen tilaan, kiellän napakasti ja vien heti autoon rauhoittumaan. Huono juttu tässä on se, että ihan joka reeneissä mulla ei ole autoa johon viedä poika. Häkkiä taas en saa kannettua mukana.

Oltiin kaverin kanssa viime viikolla tokoilemassa. Siellä Troilus tietysti taas alkoi huutaa. Loppureeneissä sitten päästin hihnan maahan, kun reenailtiin ruutua. Hitsi, eihän Troilus silloin välittänyt lähellä reenavasta nartusta ollenkaan! :O Saatiin tosi kivasti reenattua ruudun lisäksi myös seuruuta ja liikkeestä maahanmenoa. Onkohan niin, että Troilus paineistuu hihnasta niin paljon, että flippaa yli?

Eilen maanantain reeneihin otin sitten 10 metrin liinan mukaan ja laitoin Troiluksen siihen. Ja hei, meidän reenit meni tosi hienosti! Troilus ei huutanut vaikka parinkytä metrin päässä ryhmä reenasi flyballia! :D Ei poitsua se edes hirveästi kiinnostanut. Myöskään ryhmäläiset ei kovasti kiinnostanut. Toki me reenailtiin kaksin vähän sivummalla ja Troi irtosi aina välillä. Kuitenkin aina kutsusta tuli vauhdilla luokse eikä mennyt muiden luokse! Upea poika mulla! :) Luoksetulon vahvuuteen varmasti vaikuttaa, kun vieläkin jokaisesta luoksetulosta palkkaan lelulla. Ja sehän on Troilukselle ihan parasta!

Reenit aloitettiin kuten aina, luoksepäästävyydellä. Meni ihan mukavasti. Enemmän Troilus oli kiinnostunut vieressä olevista koirista ja flyball-ryhmän kolistelusta kuin "tuomarista". :) Vielä tietysti paljon reeniä tarvitaan, sen verran iloinen Troilus on kun joku tulee silittelemään. :D

Paikkamakuu menikin sitten hieman penkin alle. Se ei ole meille paras liike tuohon reenien alkuun. Troilus ei lähde muiden koirien luo, mutta reagoi mun pieniinkin liikkeisiin nousemalla ylös. Sain siihen nyt neuvoja kuinka välipalkata. Otettaan nyt hieman taaksepäin ja pysyn Troiluksen vieressä ja palkkaan siitä alkuun.

Seuraavaksi otettiin hyppyä. Sitä ei olla ennen reenattu muuta kuin niin, että Troilus juoksee telineen läpi. Nyt oli sitten esteetkin paikallaan. :) Hienosti poitsu kyllä menee hyppäämään. Otetiin ensimmäistä kertaa myös odota -käskyllä ja Troilushan pysähtyi! :O Ei ihan heti käskyn kuultuaan, mutta kuitenkin. Tästä on hyvä jatkaa.

Liikkeestä seisominen ja maahanmeno on vasta alkuvaiheessa. Saatiin tosi hyvät neuvot niihinkin liikkeisiin ja ohjaajan mielestä saadaan varmaan aika nopeasti liikkeet eteenpäin, kun pohja on kuitenkin ihan hyvä. Maahanmenossa olen varmaan joskus palkannut hieman väärässä kohtaa ja Troilus jää pylly pystyyn. :D Laskee tosi hitaasti sen alas ja nyt sitten reenataan niin, että katson etten vain palkkaa muuta kuin silloin kun se pyllykin laskeutuu alas. Seisominen taas lähtikin hienosti eteenpäin, kun palkkasin lelulla. Kun Troilus pysähtyy käskystä niin heitän lelun pojan taakse. Näitä reenaillaan nyt sitten enemmän tällä viikolla kaksin.

Seuraaminen oli aika hyvää tällä kertaa. Jopa kontakti pysyi hienosti. Minä olin se joka sekoilin.. täyskäännössä jäin suunnilleen pyörimään ympyrää ja Troiluskin taisi siirtyä seuraamaan sen vuoksi oikealle puolelle. :D No, askelkuvioita siis reenailemaan vaan yksin.

Luoksetuloa reenailtiin myös. Ensimmäistä kertaa otettiin täydellä matkalla. Ja voi kuinka oli hieno!! Ohjaajan mukaan kympin liike! :D Troilus odotti hienosti ja tuli vauhdilla sivulle suoraan. Mun täytyy taas hieman kiinnittää huomiota vaan omiin liikkeisiini. Troilus vähän reagoi mun käden heilaukseen, mutta ei onneksi irronnut vaan odotti käskyä.

Tästä on hyvä jatkaa taas eteenpäin.

Ainiin, saatiin muuten paikka kesäkuun viimeisenä lauantaina pidettävään MH-luonnekuvaukseen sekä heinäkuun puolessa välissä Pekka Korrin pitämään suojelutestaukseen. :D Jos saisin taas uutta infoa Troiluksen käytöksestä ja vieteistä ihan ammattilaisilta. Ensi huhtikuussa sitten yritetään päästä luonnetestiin.

1 kommentti:

  1. Hyvältä kyllä näyttikin se teidän seuraaminen! :) T. Mira samasta treeniryhmästä

    VastaaPoista