maanantai 24. tammikuuta 2011

Kotiutuminen

Pienen pieni Bordercollie pentu Troilus (virallisesti Oakmeadow Empty Pocket) muutti meille 22.1.2011. Troiluksen emä on Oakmeadow Dancing Devil (Devil) ja isä Oakmeadow After All Ace (Leevi). Lauantaina matka Salosta Tampereelle meni todella hyvin. Kasvattajan pihasta pois kääntyessä tuli pieni itku, mutta muuten matka meni ikkunasta ulos katsellessa ja nukkuessa. 


Kotiin päästyä alettiin heti tehdä tuttavuutta pannan ja taluttimen kanssa. Kasvattajalta tuli pentupaketissa todella kätevä pentutalutin. Ei ollut alkuun ollenkaan helppoa. Pannasta yritettiin kaikin tavoin päästä pois ja korvan takusta Troilus raapi kokoajan. Onneksi homma alkoi helpottaa jo seuraavana aamuna. Vielä itseä raavitaan, mutta enää ei yritetä pannasta pois. Pannan laittokin on todella helppoa, koska Troilus on rauhallinen eikä vastustele.


Kotiin saavuttua kaikki oli ihmeellistä ja hieman pelottavaa. Meillä on vielä remppa kesken, joten kovin ihanteelliseen tilanteeseen pentu ei päässyt. :( Alkuun hieman arasteltiin ja syötiin hyvällä halulla kasvattajan valmiiksi laittama ateria. Jännityksen vuoksi se kuitenkin tuli ylös. Troilus on onneksi rohkea ja utelias pentu. Kauaa ei arkailtu vaan alettiin tutustua kotiin ja etsimään sisaruksia. Sen jälkeen leikki mattoi todella hyvin. Unten maille Troilus siirtyi noin kello 21.30. Jouduttiin tekemään Troilukselle oma karsina makuuhuoneeseen rempan ajaksi. Me miehen kanssa nukuttiin olohuoneessa, johon on suora näköyhteys. Noin klo 01 Troilus heräsi ja aloitti kunnon shown. Piti koittaa herättää uudet omistajat hyppimällä häkin seiniä vasten ja vinkumalla kovaa. No, tehtävä suoritettu! :) Onneksi kakittuaan Troilus jatkoi uniaan ja minä yritin myös nukkua. Kello 4 poitsu heräsi uudestaan kakkimaan hyppelyn ja vinkunan kanssa. Myös oksennus tuli. Tällä kertaa en noussut pennun luo ja hän nukahtikin sitten pian kakittuaan.

Aamu meillä alkoi kello 5.30. Ulkona käynnin jälkeen Joonas meni Troiluksen häkkiin leikkimään ja pojat otti päikkäritkin yhdessä. Minä yritin nukkua olkkarissa. :) Aamulla oli pientä itkua vielä, mutta siihen se sitten loppuikin.

Pari serkkuani tuli meille aamupäivästä laittamaan olkkariin tapetteja. Troilus ei ollut millänsäkään metelistä ja paukuttelusta (Joonas kokosi vaatekaappia). Suurimman osan ajasta Troikkeliini nukkui ja/tai leikki. Ulkonakin me hypättiin aina syönnin, unien ja leikin jälkeen. Eilen poitsu tekikin jo neljät pissat ulos! Kyllä se tästä lähtee. Vielä kun Troikkeliini oppii pihalle kakkaamaan (ja omistaja oppii kakkausrytmin) niin hienoa. Mutta toisaalta, eihän Roomaakaan rakennettu päivässä! :)



Ruoka on mennyt alas todella hyvin. Mitään ronkelointia ei olla havaittu. :) Ensimmäisen kerran kotona Troilus sai kasvattajalta tulleen luun sunnuntai-iltana. Se olikin mahtava juttu! Luun kanssa aika kuluu kuin huomaamatta ja emäntäkin saa vähän omaa aikaa. :D Myös Puppy Kongi on aika kiva lelu, vaikkakin Troilus aika pian keksi kuinka namit saa ulos.


Sunnuntaina alettiin harjoitella omaa nimeä. Se onnistuikin hyvin ja nyt Troilus kipittää nimen kuullessaan iloisesti eteeni istumaan. Kyllä namit pojan opettaa! :D Myös hieman luokse tuloa ollaan harjoiteltu. Seuraavaksi varmaan opetellaan lelusta irrottamista. Mutta mikäs kiire tässä. Pikku hiljaa otetaan pieniä reenihetkiä päivittäin. Onneksi omat nappulat toimii herkkupaloinakin niin ei tarvitse miettiä montako namia nyt voi syöttää ja kuinka se vaikuttaa päivän ruoka-annokseen.

Tänään, maanantaina suunnataan Mustiin ja Mirriin ostamaan kynsisakset. Niitä ei vielä ole ja en omia kynsileikkureita löytänyt. Olen jo hieman kuivaharjoitellut kynsien leikkausta Troikkelin kanssa ja hyvin kauniisti antaa katsoa kynsiä. Leikkaan ne tänään sitten, kun poitsu on väsynyt.

Nyt jään odottelemaan Troiluksen heräämistä, jotta päästään lähtemään.

Tässä vielä muutama kuva kasvattajalta ennen Troiluksen luovutusta. Kahdessa ensimmäisessä kuvassa Troilus on viisi viikkoa ja kolmannessa kuvassa seitsemän viikkoa. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti