maanantai 17. lokakuuta 2011

Tutustuminen hakuun

Troilus pääsi eilen tutustumaan ensimmäistä kertaa hakuun. Meitä oli bortsufoorumin kautta neljä innokasta hakuilijaa. Opastajana toimi Anu, joka on harrastanut lajia jo pitkään partiksiensa kanssa. Minä ja Sari oltiin ensikertalaisia ja Kaisla-Maria oli jo muutaman kerran reenaillut lajia.

Ensin Anu näytti partiksensa kanssa esimerkin ja me katseltiin. Oli kyllä hienoa nähdä kuinka hyvin ja nopeasti koira löysi maalimiehen. :) Sitten Troilukselle tehtiin makkararinki. Siinä siis maalimiehet istui lyhyin välimatkoin toisistaan metsässä ja päästin Troiluksen heidän luokseen. Troiluksen oli tarkoitus syödä jokaiselta maalimieheltä nakit maalimiehen kehuessa ja jutellessa iloisesti koiralle. Kun nakit oli syöty, maalimies nousi ylös ja toinen kutsui koiran luokseen syömään. Lopuksi minä kutsuin Troiluksen luokseni ja palkkasin. Troiluksella ei tietenkään ollut mitään varautuneisuutta uusia ihmisiä kohtaan. :D Alkuun syöksähteli maalimieheltä toiselle ja kuulemma sylki nakkeja suustaan. Sellaista ei ole ennen tapahtunut ja olin aika huuli pyöreänä kun kuulin asiasta. Saatiin ohjeeksi jatkaa makkararingin tekemistä niin kauan, että Troilus ymmärtää maassa istuvien maalimiesten antavan ruokaa ja niiden luokse on ihan mielettömän kiva mennä. Ei muuta kuin motivaatiota kasvattamaan! :)

Sitten Troilus menikin taas autoon odottelemaan. Tehtiin Montsalle myös makkararinki. Pikkuisella meni oikeastaan samalla lailla kuin Troiluksellakin. :) Pääsin myös menemään piiloon, kun 15 viikkoinen Teppo etsi kaksi maalimiestä. Oli tosi hauska odotella, että koska se vauva sieltä tulee ja löytää.

Vaikka olikin tosi kivaa niin ei noista pk-lajeista meille varmaan tule muuta kuin aktivointia silloin tällöin. Mä en oikein tykkää ja osaa liikkua metsässä joten taitaisi olla mulle liian kova paikka käyskennellä useammin metsässä. Tosin siinähän sitä sitten oppisi. :)

Lopuksi käytiin vielä lyhyellä yhteislenkillä koirien kanssa. Troilus sai taas juosta ihan sydämensä kyllyydestä ja kaikilla taisi olla mukavaa. :)

5 kommenttia:

 1. Teidät on haastettu! (:
  http://johkutin.blogspot.com/2011/10/blog-with-substance-jaa-etta-mitah.html

  VastaaPoista
 2. Teidät on haastettu! Tsekkaa meidän blogista lisätiedot :)

  VastaaPoista
 3. http://tassutellenkoiranelamaa.blogspot.com/p/linkitetyt-luemme.html linkitin bloginne :3

  VastaaPoista
 4. En haluaisi olla niuho mutta mun nimi on Kaisla-MariA. ;) Näin off-topic.. :D

  VastaaPoista
 5. Kaisla-Maria, korjasin sun nimen oikein. :D

  VastaaPoista