torstai 3. marraskuuta 2011

Jumppailua

Vauvakoirakin sitten otti ja täytti 11 kuukautta! Kyllä aika rientää. Troiluksen virallinen paino oli 28.10. 18,8 kiloa ja säkä on luultavasti se 52 senttiä. Täytyy säkä mitata uudestaan kunhan vuosi tulee täyteen. :)

28.10. Troilus kävi ensimmäistä kertaa tapaamassa fysioterapeuttia (Marika Ruottinen). Fyssarin mukaan Troiluksella on keskiselän lisäksi myös niska jumissa. Niskan alue on kuitenkin joustava ja jumi on vain toisella puolella. Troilus käyttäytyi todella kivasti fyssarilla, mitä nyt merkkasi yhden nurkan. :D Antoi kuitenkin hieroa selkää ja niskaa sekä venyttää raajoja tosi hyvin. Kipuun Troilus kyllä herkästi reagoi nopeilla liikkeillä, mutta tällä kertaa ei yrittänyt näykkiä eikä huutanut. :) Saatiin kotiin jumppaohjeet ja kolme kertaa päivässä nyt jumppaillaan. Meidän täytyy hytkyttää Troilusta lapaluiden kohdalta etupään ryhdin parantamiseksi ja lonkkien syviä lihaksia vahvistetaan painelemalla kämmenellä kevyesti. Troiluksen pitäisi jännittää lonkan alueen lihaksia ja pitää lantio paikallaan. Tehdään myös painonsiirtoharjoituksia jossa viedään nami yläviistoon ja Troiluksen täytyy ottaa se siirtämällä paino ristikkäiselle takajalalle. Sen jälkeen venytetään rintarankaa pyöreyssuuntaan.

Troilus on kivasti tottunut jumppaan ja ainakin lonkkien jännitys on parantunut hyvin. Myös rintaranka pyöristyy ilman taistelua. :) Tuntuu myös, että Troilus pystyy jo hieman kovemmassa vauhdissa ravaamaan. Troilushan ei myöskään saisi yhtään vetää hihnassa ja ei pahemmin pitää päätä alaspäin. Tämän vuoksi ei voida jäljestellä tai piilotella nameja/lelua. Toki ylemmäs tasolle voi piilottaa, mutta Troilus haistelee aina ensin lattiatason joten ei oikein auta. :D Vetäminen ei hirveästi ole muuttunut. Pari päivää meni ihmeen hyvin, mutta sitten vetäminen tuli takaisin. Tarvittaessa pidän päätä pystyssä pistämällä hihnan pään alta, mutta ei sekään auta kuin hetken. Troilus taistelee siinäkin ihan kunnolla vastaan ja yrittää lähes hirttää itseään. :(

Tässä muuten fyssarin mietteitä: "Troilus tulee vastaanotolle voimakkaasti vetäen, jolloin etupää ja myös pää laskeutuu voimakkaasti alas. Tämä kuormittaa entisestään etupään rakenteita ja altistaa hermopinteelle. Troilus seisoo Bordercollieille tyypilliseen tapaan etupää hieman alhaalla. Troiluksen keskiselkä on pyöreänä ja painoa ei juurikaan ole takapäällä. Kaularangan vieruslihakset vasemmalla niskassa ovat erittäin kireät. Rintaranka on arka lapaluiden välistä taaksepäin. Lanneranka ei ole paineluarka. Selkälihakset ovat kipeät, vasemmalla voimakkaammin. Molemmilla puolilla kyynärpään ojentajat ja lapalihakset ovat paineluarat, mutta ei kireät. Oikealla hauis hieman aristaa, vasemmalla tiukka mutta ei arista. Lonkkien syvät lihakset ovat heikot, eivätkä vastaa lonkan sivusta painamiseen normaalilla tavalla. Ristikkäisillä jaloilla seistessä Troiluksen selkä pyöristyy entisestään, joka kielii vartalon syvien lihasten heikkoudesta."

Huomenna meillä on kontrolli fyssarilla. Sitten nähdään onko hänen mielestään parannusta tullut. Jos ei ole niin ajattelin kysyä olisiko jostain lihasrelaksanteista apua. En tykkää syöttää lääkkeitä, mutta toisaalta en myös halua, että Troilus on kipeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti