tiistai 8. maaliskuuta 2011

Pentukoulussa

Eilen oli Troikkelilla raskas päivä. Joonas vei palleron 45 minuutin lenkille ja sitten minä otin pojan mukaan, kun lähdin tapaamaan kaveriani. Siinä sitten tuli köpöteltyä melkein tunnin ajan. :) Kauaa ei poitsu ehtinyt levätä, kun lähdettiin pentukouluun.

Pentukoulussa menikin mielestäni oikein hyvin. Joonas oli tällä kertaa myös mukana. Alkuun harjoiteltiin luoksetuloa. Nyt tehtiin niin, että minä menin lelun kanssa kymmenen metrin päähän ja kutsuin poikaa. Sitten palkattiin lelulla. Meni oikein hyvin vaikka omistaja tekikin pieniä virheitä. :) Harjoiteltiin myös seisomista niin, että ainakun Troilus seisoi niin kehuttiin ja palkattiin pallolla. Meillä kehusanana on ollut ihan vain "hyvä", mutta ajattelin muuttaa sen "jes"-sanaksi, koska kuten ohjaaja sanoikin, hyvää hoetaan kokoajan joka puolella. Kovin pitkään ei reenailtu, koska ulkona kävi sen verran kova tuuli.

Tänään otetaan sitten rauhallisemmin. Ollaan vähän seisomista harjoiteltu ja leikitty. Käytiin tuossa myös puolen tunnin kävelyllä katsastamassa vähän Härmälän seutuja. Jätetään nyt se normaali lenkki pois kuvioista, koska Vähäjärven koirapuistosta ja lähimaastosta sekä kadunvarsilta on löytynyt rotanmyrkkyä. :( Joonaskin oli nähnyt joku päivä sitten sitä, mutta luuli sen olevan jotain raksajätettä. Onhan se stressaavaa tuon pikkuisen kanssa lenkkeillä, kun kokoajan saa pelätä mitä se ehtii syödä. Kaikkihan meinaan kelpaa. Kokoajan yritän skannata lähimaastoa, mutta toivottavasti nyt ei tule mitään kovin epäilyttävää vastaan.

Käveltiin Härmäläsaaren lähelle. Olisi ollut kiva mennä sinne sillalle, mutta en tiennyt kuinka sinne pääsee. :) Keväämmällä sitten mennään sinne paremmin, kun on vähän kauniimpaa. Minulle tuli tuossa ulkona ollessa puhelu ja ihan kuin Troikkeli olisi ymmärtänyt, että sillä hetkellä en pysty samalla lailla tarkkailemaan ja kieltämään koiraa. Silloin meinaan meni suuhun kaikkea mahdollista. Piti keskeyttää puhelukin hetkeksi ja yrittää saaada ylimääräinen pois suusta. En sitten ehtinyt. Toivottavasti se ei ollut kuin jokin kaarnan pala.

Nyt pallero meni päivälevolle, joten taidan mennä katsomaan telkkaria.

4 kommenttia:

  1. Kurkistellaan pikkuserkkua :)
    Viivi ihastelee tota otsikon kuvaa aina, vihdoin kädet vapaana kommentointiin..

    VastaaPoista
  2. Tuttu tunne tuo kaiken mahdollisen suuhun laittaminen! :D Mutta kyllä sekin pikkuhiljaa helpottaa..ja kannattaa opettaa joku käsky, jolla aina varmasti irrottaa ja päästä suusta pois! Voi säästyä monelta ;)

    VastaaPoista
  3. Heidi: Viivi on tervetullut moikkaamaan Troilusta koska vaan! :)

    Liisa: Joo, me opetellaan kyllä irrotus käskyä. Tällä hetkellä lelusta jo osaa irrottaa käskystä, mutta kaikki muu onkin sitten työn alla. :D

    VastaaPoista
  4. Eksyin tänne. ;) Tsemppiä isoksi kasvamisessa Troilukselle ja omistajille hermojen venytyksessä. XD

    VastaaPoista