tiistai 29. maaliskuuta 2011

Neljä kuukautta

Niin ne kuukaudet vaan vierii eteenpäin. Eilen tuli Troiluksella täyteen neljä kuukautta. Lauantaina 26.päivä käytiin viimeisessä pentupiirissä ja Troilus sai rabies -ja tehosterokotukset. Jälleen kerran pallero oli kuin ihmisen mieli. Lääkärinkin mukaan hurmaava ja terve pentu. :) Terveystarkastuksessa ei ilmennyt mitään normaalista poikkeavaa. Silmätulehdus ja flunssa on pysynyt poissa, sydän- ja keuhkoäänet ok, etuylähampaat on vaihtuneet, purenta ok ja hilse vähentynyt tosi paljon.

Pentupiirissä Troilus leikki tuttujen kaverien kanssa. Muutama uusi pentukin tuli mukaan. Rokotuksen jälkeen poitsun vauhti hieman hiipui ja lähdettiin sitten hieman aikaisemmin jo pois. Vaakalla kuitenkin ehdittiin käydä ja paino oli 10,9kg. Säkä on noin 42-43 senttiä. Ihan hyvin on kokoa tullut ja Troilus näyttää jo omistajankin silmissä aika isolta ja aikuiselta. :)

Tällä kertaa rokotus ei väsyttänytkään samalla lailla kuin ensimmäisellä kertaa. Käytiin vielä illalla kyläilemässä ja Troilus sai leikkiä Ruskan kanssa. Todella hyvin oli viime kerrasta mennyt perille, että sohvalle ei Ruskan perässä hypätä. Muutaman kerran kyllä sinne yritti, mutta johtui varmaan siitä että annoin taskussa olleen namin Ruskalle, kun ei Troilukselle kelvannut. :D Mutta olin kyllä taas ylpeä pallerosta.

Viikko sitten päästiin muuttamaan omaan kotiin. Ensin Troilus ryntäili paniikin omaisesti ympäri kämppää ja vahti meidän jokaista liikettä. Ensimmäisenä yönä vaihtoi myös todella monta kertaa nukkumapaikkaa ja aina kun minä tai Joonas käännyttii niin Troiluskin liikkui lattialla. Ja tästä huomaa myös sen, että ei omistajallakaan se yö niin hyvin mennyt, kun osaa kertoa koiran liikkeet. :D Onneksi mitään muuta ihmeellistä ei tapahtunut. Itkua tai muutakaan ei ollut kuvioissa. Seuraavana päivänä pallero pystyi jo päikkärit nukkumaan eri huoneessa kuin missä itse olin ja seurailu alkoi myös jäädä pois kuvioista.

Troilus on aloittanut haukkumisen jos rapussa liikkuu joku meidän kerroksessa tai menee ohi seuraavaan kerrokseen. Syynä lienee se, että asutaan vanhassa kerrostalossa ja rapussa kaikuu ihan erilailla. Ja haukkuminen ei ole mitään räksytystä vaan kaksi haukahdusta. Yhtenä päivänä poitsu nukkui ulko-oven edessä ja posteljooni heitti postin pikkuisen päälle. Troilus pelästyi aikalailla. Alkoi kauhea haukkuminen ja ryntäsi makkarin kautta olkkariin. Kun sain haukun loppumaan ja näytin postia niin kavahti niitäkin. :) Ajattelin, että nyt taisi sen verran pelästyä että ei mene enää nukkumaan oven eteen. Olin väärässä. Siellä Troilus veteli jo hetken päästä sikeitä. :D 

Minä olen aina ollut siinä uskossa, että Troilus ei yöllä välitä pureskella mitään. Tämäkin käsitys muuttui nyt. Edellisyönä poitsu nukkui tosi huonosti. Itseasiassa tuntui ettei nukkunut ollenkaan. Heräsin yhdellä kertaa siihen, että pallero oli tietokoneen johtojen luona ja lussutti jotain. Siirsin sitten tuolia ja sieltä pikkuinen tuli iloisesti pois. Aamulla sitten huomasin, että tietsikka ei mene päälle. Katsottiin johtoja ja Troilus oli saanut syötyä näytön virtajohdon. :o Onneksi on vikavirtasuoja. Ilman sitä olisi voinut tulla todella kova tärsky. Nyt sitten estettiin tuolilla ja pahvilaatikolla pääsy johtoihin.

Perjantaina otettiin paperit pois lattialta. Muutama vahinko on sattunut ihan omistajien omasta syystä, kun ei olla tajuttu ulos pyyntöä tai sitten ei olla oltu tarkkoina ajan kulusta. Nyt Troilusta viedään ulos parin tunnin välein. Tosin juuri äsken poitsu meni sinne missä paperit on olleet ja pissi ilman mitään varoitusta. Edellisestä pissityksestä oli tunti aikaa. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti