tiistai 15. toukokuuta 2012

Leikkaus

Tänään Troilus kastroitiin Eläinystäväsi lääkärillä. Vietiin Troilus lääkäriin kello 11 ja kello 16 soiteltiin, että ukko on herännyt ja voidaan hakea kotiin.

Leikkaus oli mennyt ilmeisen hyvin. Ensin lääkäri tietysti tarkasti Troiluksen kunnon kuuntelemalla sydämen ja keuhkot, katsomalla silmät ja korvat jne. Nukutuslääkkeen annon jälkeen Troilus jaksoi nuokkua yhdeksän minuuttia. Sitten oli pakko antaa periksi ja nukahtaa. :)

Troilus sai ihan itsekseen herätä lääkärillä. Mitään herätyslääkettä ei annettu. Poitsu pystyi silloin jo kävelemään itse autoon. Toki tyyli oli hauska: muutama nopea askel eteenpäin ja sitten pylly maahan ja muutama askel pyllyä vetäen. Sitten pyörittiin ja haisteltiin. :D Sama on jatkunut tämän illan kotona. Välillä täytyy yrittää kiinnittää Troiluksen huomio johonkin muuhun, kun alkaa pyöriä vetää pyllyä maassa tosi kovaa. Onneksi nämä tilanteet ei kestä kuin hetken ja sitten taas torkutaan. Täytyy toivoa, että tuo kävely normalisoituu pian. Pelkään, että haava aukeaa. Jos jatkuu tuolla tyylillä niin täytyy jonkinlaiset housut tekaista poitsulle jalkaan.

Käytiin tuossa ulkona jos Troilus tekisi asiansa. Ei tehnyt, mutta nosti kunnon rähinän kahdelle koiralle jotka on ennen rähissyt Troilukselle. Sellaista agressiota en tuolla pojalla ole ennen nähnyt. Luultavasti Troilus kuitenkin rähisee vain krapulaansa eikä aloita mitään remmirähjäystä. :) Tuollaisessa sekavassa ja kivuliaassa tilanteessahan hyökkäys on paras puolustus. 

Ruoka maistui heti kotiin tultua. Annettiin Troiluksen kädestä syödä vähän. Nyt iltapalan saa normaalisti normaaliin aikaan. Täytyy laittaa nappulat veteen, koska juoma ei ole tänään maistunut ollenkaan. Onneksi tuo kauluri päässä ei näytä häiritsevän. Troilushan on tottunut siihen, kun on joutunut sellaista pariin otteeseen hetken pitämään. Toki se haittaa sinällään, kun ukko ei pääse tutustumaan alapäähänsä vaikka niin kovasti haluaisi. :D

Troilus sai viiden päivän kipulääkkeet mukaan. Antibioottia ei saatu. Eiköhän noilla kipulääkkeillä pärjätä. On meillä täällä samoja pillereitä lisääkin, mutta kuulemani mukaan koirat ei ole kovin pitkään kipulääkkeitä tarvinnut leikkauksen jälkeen. Nyt tietysti annetaan yötä vasten ja sitten aamulla. Varmaan huomenillalla annan myös varmuuden vuoksi ja sen jälkeen mennään tilanteen mukaan.

Toivottavasti nyt ei tule mitään komplikaatioita vaan haava paranee normaalisti ja voidaan siirtyä kohta jo normaaliin arkeen. Troilus sai ohjeeksi pitää seitsemän päivää kauluria ja saman aikaa pitää tehdä vain rauhallisia hihnalenkkejä.

1 kommentti:

  1. Saatte tunnustuksen ;) http://hurttateam.blogspot.com/2012/05/tunnustus.html

    VastaaPoista