maanantai 1. lokakuuta 2012

Paimenessa ja silmäpeilausta

Lauantaina Troiluksella oli hyvin tapahtumarikas päivä. Ensin lähdettiin aikaisin aamulla Eräjärvelle katsomaan lampaita. Päätin viime syksynä, että Troilus ei tule enää harjoittelemaan paimennusta, koska musta ei itsestäni ole siihen. :) Joonas kuitenkin lupautui menemään Troin kanssa aítaukseen joten poitsu sai vielä mahdollisuuden harjoittaa rodunomaista toimintaa. :)

Ensimmäistä kertaa Troilus pääsi ilman hihnaa aitaukseen ja alku menikin juoksennellessa ympäriinsä ja haistellessa. Troilus oli myös enemmän kiinnostunut mukana olleesta työbortsusta kuin lampaista. Sitten kun toinen bortsu tuli laittamaan lampaisiin vähän vauhtia, heräsi Troiluskin.


Pienenä ongelmana oli Troiluksen iso into. Kaasua löytyi taas, mutta jarru oli hukassa. Troilus juoksi lampaita ympäri samaan suuntaan kokoajan. Sitten kun Joonas pääsi hieman hommaan kiinni ja sai ohjattua Troilusta vaihtamaan suuntaa välillä, homma näyttikin jo joltain. :D


Troilus laittoi kyllä lampaita juoksemaan välillä ihan urakalla. Hajoitti lauman ja lähti yhden perään vauhdilla. Siitä olin tosi tyytyväinen, että mitään näykkimisiä, haukkumisia tai muuten ei-niin-mukavaa käytöstä ei ollenkaan ilmaantunut. Mitä nyt hieman leikkikumarruksia lampaille alkuun! :D Sen huomasin, että Troilus otti tosi kivasti mallia työbortsusta ainakin jossain kohtiin. Ei myöskään alun jälkeen osoittanut minkäänlaista kiinnostusta toista paimenta kohtaan.


Otettiin kaksi settiä. Ensimmäisen lopussa Troi alkoi tosiaan päästä vähän hommaan mukaan. Toisessa setissä sitten näytti jo hieman paremmalta. Troi jopa haki yhden kauemmaksi juosseen lampaan takaisin. Tosin toinen paimen taisi hieman avustaa. :)


Kaiken kaikkiaan oon tosi tyytyväinen vaikka alku näyttikin hieman epäilyttävältä. Kyllä ne vaistot on tallella ja kuulemma kyllä tästä ihan kiva harrastus Troilukselle varmasti tulisi. Ei siis täysin toivoton tapaus meillä ole! :D Toivottavasti päästäisiin ainakin kerran vielä tämän syksyn aikana, jotta Troilukselle jäisi pieni tatsi ensi kevättä ja kesää ajatellen. Joonas syttyi Troiluksen mukana tähän joten ei varmastikaan lopeteta.

Kotona ehdittiin lepäillä pari tuntia paimennuksen jälkeen ja sitten lähdettiin Valkeakoskelle joukkotarkkiin. Sari Jalomäki peilasi Troiluksen silmät. Hyvältä kuulemma näyttikin! Mitään vikaa ei löytynyt ja jossain vaiheessa sitten jalostustietojärjestelmästä saa tuloksen tsekata ihan virallisesti. :) Ajattelin, että vois noi silmät peilata vielä ainakin pari kertaa Troin elämän aikana (jos siis pallero saa vanhaksi elää). Varmaan tuossa 5-6v ja 10v vois olla hyvä aika.

Kuvat on huonolaatuisia, koska ne on screen shotteja videolta. :)

1 kommentti:

  1. Onnea terveistä silmistä! Kivan näkösiä kuvia myös paimennuksesta! (:

    Meillä on torstaina edessä mukulan lekurireissu, kun joukkotarkkiin olla menossa. Luusto kuvataan ja silmät katotaan. Selkäkuvia ei sitten saanukaan, mikä hiukan harmittaa, mutta täytyy käydä sitten myöhemmin uudelleen. (:

    VastaaPoista