tiistai 9. lokakuuta 2012

Pieni poika paimenessa

Tänään käytiin toista kertaa Eräjärvellä moikkaamassa lampaita. Aamulla kun kello soitti 5.45 niin kyllä hieman mietitytti, että kaikkeen sitä tuon koiran vuoksi rupeaakin. :D

Tällä kertaa Kilposen Päivi johdatti reeniä ja meni kyllä kaiken kaikkiaan tosi kivasti. Joonas ja Troilus kävi tahtojen taistoa aitauksessa ja Troilus vähän lällätteli, mutta taipui kyllä. Maahanmenokin onnistui ihmeen hyvin. Olin varma ettei Troi korkeassa vietissä ja vielä vapaana ollessa kuuntele yhtään.. Ihmeiden aika ei siis ole ohi! :D Korvat oli kyllä välillä kadoksissa ja vauhtiakin piisasi.


Tällä kertaa otettiin hieman kuljetusta ja hakukaartakin pojat pääsi koittamaan. Kuljetus lähti tosi kivasti liikkeelle, mutta mopo karkasi välillä ja sitten lampaat olikin taas pitkin ja poikin. Hyvä juttu kuulemma kuitenkin oli, että Troilus ei tarkoituksella laumaa hajottanut vaan yritti sen yhden omille teilleen lähteneenkin hakea takaisin.

Pässin kanssa Troilus hieman mitteli henkisiä voimia ja pässi pirulainen jopa pukkasi kerran. Siinä luupäät kolisi. :D Troilus kuitenkin vei voiton ja Päivi sanoikin, että Troiluksella on tosi paljon henkistä voimaa. Pässi ei kuulemma ollut mikään helpoimmasta päästä ja heikko koira ei olisi pärjännyt. Lopussa pässikin liikkui jo Troiluksen katseesta.


Tosiaan se maahanmeno oli aika mahtava juttu! Sitä täytyy reenata nyt tulevan talven aikana jotta saadaan vahvaksi ensi kevättä varten. Yksi hieno juttu oli huomata myös, että Troilus ei lähtenyt maasta liikkeelle ennen kuin sai luvan. Edes liikkuvat lampaat ei häirinneet silloin. Nyt Troiluksesta näki, että oli sitä tekemisen meininkiä. Päivin mukaan Troilus on kova koira (ja nyt sen uskonkin, kun näin toimintaa itse ulkopuolelta) ja ei paineistu kovin helposti ohjaajasta tai kepistä. Kaikki edellytykset on jatkaa eteenpäin. :)


Päivi otti lopuksi Troiluksen kanssa hieman hakukaarta. Silloin Troilus alkoi olla jo hieman väsynyt ja homma menikin vähän leikiksi. Kuitenkin loppu onnistui ja Päivi ja Troilus sai kerättyä lauman kokoon.

Koitetaan päästä vielä kerta tähän syksyyn ja sitten ensi keväänä jatketaan. Päivin mukaan Troiluksen kanssa olisi varmasti mahdollista suorittaa ykkösluokka kisoissa, mutta töitä se tietysti vaatii paljon. Mutta mikäpä ei! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti