torstai 12. syyskuuta 2013

Ruoan vaihto

Päätettiin vaihtaa Troiluksen ruoka Brit Caresta Proboosteriin. Syynä on oikeastaan vain hinta. Brit Carea Troilus on syönyt huhtikuusta 2011 (mitä nyt pieniä barffikoetuksia on ollut välissä pari) ja hyvin se on sopinut. Proboosterissa on lähes samat prosentit kaikkea, mutta hinta on sitten edullisempi. Brit Care maksaa 12kg 54,90€ ja Proboosterissa saa 15 kiloa hintaan 53€.

Isoin ero ko. murkinoissa on se että BC on lammaspohjainen ja Probooster kana. Troilus onneksi pistää menemään lähes mitä tahansa ja kana ei ole aiheuttanut mitään ongelmia menneisyydessä joten katsellaan kuinka alkaa ruoka toimia.

Nyt ollaan sekoiteltu BC:tä ja PB:tä muutama päivä ja kohta sitten siirrytään pelkkään PB:hen, kun BC loppuu. Tähän mennessä maha on toiminut oikein hyvin. Ainoa negatiivinen juttu tuossa PB:ssa on nappuloiden koko. Ne on ihan pientä murua ja Troilus vaan nielaisee ne. Ostetaan seuraavaksi säkki isojen koirien murkinaa, kun niissä nappulat pitäisi olla vähän paremman kokoisia. Tietysti rasvaa tuossa isojen koirien ruuassa on vähän vähemmän, mutta Troilus saa muutenkin öljylisää joten eipä se haittaa. Saa sitten öljyä asteen verran enemmän.

Tällä hetkellä meillä on käytössä kylmäpuristettu rypsiöljy. Sitä Troilus ei ole saanut vielä kovin pitkään joten en tiedä vaikutuksesta. Sitä ennen Roilo sai ruokaansa Yumega plus öljyä ja se toimi ainakin anturoihin tosi hyvin. Ne on Troiluksella muuten tosi kuivat. Jos rypsiöljystä ei ole anturoihin hyötyä niin siirrytään varmaan Yumegaan takaisin. Nutrolin on ollut aika hyödytön ja lohiöljy ei oikein Troin vatsalle sopinut. Toki nyt aikuisena se voisi jo toimia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti