maanantai 5. syyskuuta 2011

Lampaiden kohtaaminen

30.8.2011 oli suuri päivä! Troilus pääsi ensimmäistä kertaa tapaamaan kaksi lammasta. :) Käytiin Yrjölän tilalla Mahnalassa, Hämeenkyrössä sytyttelemässä Troilusta. Opastajan mukaan Troilus oli heti täysin syttynyt. Alkuun tietysti piti rohkaista poikaa hieman, mutta sen jälkeen ei pahemmin lampaat (kaksi viiden kuukauden ikäistä karitsaa) pahemmin hetkauttanut. :)


Troiluksella ongelmalliseksi koitui maahanmeno. Vietti oli sen verran korkea, että jouduin kädellä painamaan T:n maahan. Ja se oli mulle aika hankalaa. Opastaja näytti monta kertaa miten Troiluksen saa helposti maahan, mutta oli hankalampaa. :) No, eiköhän sekin vielä ala onnistua.


Oli tosi harmi ettei voitu päästää Troilusta irti. Aitaus oli sen verran pieni ja matala, että lampaat olisi päässeet karkuun jos Troilus olisi ne pelästyttänyt. Ei siis otettu riskiä. Lopuksi opastaja kyllä sanoi, että olisi T:n voinut irti päästää. Sen verran hienosti meni. :) Mulla oli kyllä hankaluuksia, kun piti pitää poitsu vetämättä tuossa sivulla ja katsoa kokoajan mihin lampaat menee ja mihin mennään poitsun kanssa. Lampailla piti olla kokoajan pakotie avoinna.


Tauoilla Troilus piti aitauksen ulkopuolella lampaita silmällä ihan herkeämättä. Ei olisi poitsu kiinnittänyt huomiota vaikka oltaisiin lähdetty menemään. :)



Oli kyllä todella hienoa päästä tutustumaan lampaisiin ja nähdä että Troiluksella on vaistot tallella. Toivottavasti päästään myöhemmin reenailemaan ihan kunnolla. Troiluksesta voisi tulla ihan hyvä paimen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti