torstai 15. syyskuuta 2011

Luustokuvaus

Noniin, nyt on sitten kroppa taas tutkittu! :) Eilen oli kauan odotettu lääkärikäynti, jossa kaavittiin silmät ja kuvattiin luusto. Ensin taivuteltiin. Se ei oikein ollut Troiluksen mieleen. Yritti jopa näykkiä lääkäriä ihan kunnolla. Ei sentään mitään agressiivista puremista tai hampaiden esittämistä ilmennyt. Minä pidin sitten suusta kiinni jotta lääkäri sai taivuteltua kaikki raajat. Selkä Troiluksella oli aika jumissa. Aletaankin käydä sitten ensi vuodesta lähtien säännöllisesti hierojalla.

Nukutuslääkkeen pistämisestä Troilus ei pitänyt sitten yhtään. No, kukapa pitäisi? :) Mentiin sen jälkeen odotustilaan odottelemaan nukkumattia ettei palleroa suotta pelottaisi enempää. Nopeasti se uni tulikin ja Troilus lysähti jalkoihini. Odoteltiin noin viisi minuuttia ja sitten hoitaja kantoi pienen pojan toimenpidehuoneeseen.

Luustoltaan Troilus on terve! Lääkäri kuvasi lonkat, kyynärät, olat ja selän. Myös rintaranka ja kaula näkyi kuvissa. Selkä on oikein kehittynyt ja terve. Samoin lonkat ja kyynärät on ok. Lonkissa oli hieman löysyyttä, mutta lääkärin mukaan se ei tule koskaan aiheuttamaan mitään ongelmia. Oikea olkanivel on jonkin verran täyttynyt ja rustonalaisessa luussa erottuu pieni harventuma. Mitään osteokondroosimuutosta tai irtopalaa ei kuitenkaan näkynyt! :) Lääkärin mukaan olkanivelessä on todennäköisesti lieviä kasvuaikaisia rustomuutoksia joiden seurauksena nivel on ärtynyt, täyttynyt ja kipuilee. Myös useissa suurissa putkiluissa näkyi panosteiittiin viittaavia muutoksia, mutta ne oli lieviä tai jo paranemisvaiheessa. :)

Jatketaan vielä Arthryliä ja Rheumocamia. Lisäksi kerran viikossa annetaan Troilukselle Cartrophen pistos ihon alle. En ole ennen pistänyt, mutta eiköhän se mene ihan ok. :) Jos oireet ei parissa viikossa helpota niin sitten Troilus saa lisäksi vielä lihasrelaksantteja. Toivotaan nyt kuitenkin, että ei niitä enää tarvittaisi.

Silmät kaavittiin samalla rauhoituksella ja jatketaan silmätippoja vielä kymmenen päivää. Nyt tosin annetaan vain yksi tippa kaksi kertaa päivässä. Silmät oli vielä niin rakkulaiset, että se 15 päivän tippakuuri ei ollut auttanut kovin hyvin. Nyt pitäisi viikossa oireiden kadota kokonaan.

Kotiin tultiin pari tuntia lähdön jälkeen. Troilus oli koko loppuillan ihan pallo hukassa. Näytti kuin toinen olisi ollut ihan kunnon humalassa. Seisoi paikallaan huojuen ja tuijotti johonkin kaukaisuuteen. :D Pitihän siitäkin ottaa muistoksi hieman kuvia ja videota.



Siirretään nyt sitten niiden virallisten kuvien ottamista ainakin ensi kevääseen. Tarkoitushan oli mennä virallisiin kuviin ja kuvata samalla koko luusto nyt joulukuussa. Nyt ei keväällä sitten tarvitse kuvata selkää. Ajattelin kuitenkin olat kuvauttaa vielä, varmuuden vuoksi. :)

Tänään Troilus on jo ihan oma itsensä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti