sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Hihnakurssin antia

Ollaan viimeinkin saatu aikaiseksi mennä hihnakurssille. :) Olisi pitänyt jo paljon paljon aikaisemmin käydä, kun ei olla saatu mitään rotia tuohon ulkoiluun. Troilushan vetää kuin viimeistä päivää. Jonkinlaista pientä rähinääkin on ilmaantunut.

Ollaan Koirakoutsin kurssilla ja vetäjä Mika on kyllä hyvin saanut ohjattua meitä oikeaan suuntaan. Alkuun ollaan reenattu ihan sitä paikkaa missä Troiluksen olisi hyvä kävellä (eli siis mun vieressä vasemmalla puolella - tai oikealla, sillä ei ole niin väliä). Ensin alkuun täällä kotona oli ihan tuskaa, koska Troi on oppinut vetämään vauhdilla eteenpäin. Alkuun saatiinkin seistä hetki tuossa kotioven edessä ja rauhoittua. Siitä sitten pikku hiljaa lähdettiin liikkeelle. Aina jos Troi lähti vetämään, tein laajan kaaren toiseen suuntaan ja hienosti koiruli oivalsi tulla oikealle paikalle. Vielä palkkailen tosi usein oikeassa paikassa kävelystä ja kontakti onkin kuin itsestään parantunut mielettömästi!

Kierrokset kyllä nousee vielä ihan kaakkoon kun tulee toinen koira vastaan ja tietyille koirille rähistään kunnolla. Silloin mun pitäisi saada pidettyä itseni kuosissa ja pitää ne omat kierrokset aisoissa. Helpommin sanottu kuin tehty! :D Minä kiihdyn Troiluksen kanssa samaa vauhtia. Mun asenne ratkaisee paljon.

On tuo lenkkeily mennyt kyllä ihan järkyttävän paljon eteenpäin, varsinkin kun ei ole muita koiria näkösällä. En olisi uskonut, että on mahdollista. Kohta täytyisi alkaa siirtää opittua jo vaikeampiin paikkoihin. Esimerkiksi siskoni talon lähellä Troilus vetää ihan täysillä. Mun on ihan oikeasti nyt alettava kiinnittää huomiota siihen, että vetämällä ei pääse askeltakaan eteenpäin. Eiköhän Troilus nopeasti äkkää senkin. Namilla palkkaaminen on mielenkiintoisissa paikoissa ihan turhaa ja kontaktin saaminen vaikeaa. Silloin täytyisi muistaa vaan rauhoittaa tilanne ja liikkeelle ei lähdetä ennen kuin pystytään menemään nätisti.

Tänään jäi sitten hihnakurssi välistä, kun rikoin eilen polveni. On niin kipee ettei kannata edes yrittää. :( Ottaa kyllä kupoliin. Miks just nyt? No, jos nyt menee kurssi persiilleen niin täytyy mennä joskus uudestaan. Harmittaa vaan, kun maksaa aika paljon ja olis meille niin tärkeetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti