perjantai 16. marraskuuta 2012

Parantelua

Troilus on sitten ollut jo viisi viikkoa saikulla! Mihin tää aika oikein menee? :O Tosi hyvin on mennyt vaikka tosiaan lenkit on olleet max. 15 minuuttia ja kaikki reenailu on ollut tauolla. Toki oltais saatu tokoilla välttäen turhaa hyppelyä, mutta mun mielenkiinto on ihan kadoksissa. Toivottavasti se pian löytyisi. :D Troi on ottanut kohtuu lunkisti tän koko huilitauon. Mitään suurempaa seinille hyppimistä ei ole ollut. Toki luun syliin heittelyä ja pientä riehaantumista välillä, mutta se nyt on ihan normaalia.

Ollaan käyty nyt pari kertaa fyssari Kirsi Piispasella ja on kyllä ihan mahtava tyyppi! Troilus on ihan innoissaan ollut, kun on siellä saanut vähän kiivetä portaita ja kävellä keppien yli jne. Kirsi on myös hieronut ihan kunnolla Troin kummallakin kertaa ja venyttänyt hauiksia. Ensimmäisellä kerralla kun käytiin niin tassujen punnituksessa Troin oikea etutassu painoi lähes pari kiloa vähemmän. Se kertoo siitä, että koira seisoi keventäen oikeata etustaan. Silmin sitä ei nähnyt, mutta vaaka ei valehtele. :) Toisella kerralla sitten kaksi viikkoa edellisestä Troilus seisoi jo tasan kummallakin tassulla. Myöskään hauikset ei enää reagoineet hierontaan ja venyttelyyn.

Eilen käytiin vielä näyttämässä Troilusta Kallion Juhalle ja koska Troilus edelleen varoi oikeaa rannetta niin se kuvattiin varmuuden vuoksi. Röntgenissä ei näkynyt onneksi mitään normaalista poikkeavaa. Kummatkin ranteet on luustoltaan priimaa! :)

Tässä vielä lääkäristä saatu lappunen:

"Hauislihasten kipu on helpottanut, vasen hauis on vielä jännealueelta hieman aristava: Rasitusoire voi jatkua vasemmalla pidempään, jos Troilus keventää ranteen takia painoa oikealta etujalaltaan.
Oikea ranne aristaa merkittävästi enää kiertoliikkeiden yhteydessä. 

Ranteet kuvattiin rauhoituksessa. Ranteessa ei erotu murtumaa, turvotusta tai muuta ongelmaa. Myöskään nivelsiteiden kiinnityskohdissa ei ole reaktioita. Kyse on nivelsidevammasta, mutta vaiva ei ole parantunut vielä kokonaan. Nivelsiteiden paraneminen on tyypillisesti hidasta ja kipuoireita voi rasituksen jälkeen jatkua useita kuukausia. Pääasia on, että vamma saa parantua rauhassa eikä nivelsidettä paranemisen aikana kuormiteta liikaa. Liikuntaa kannattaa rajoittaa vielä ainakin kuukauden ajan niin, että hyppiminen estetään ja treeneistä pidetään taukoa. Lenkitystä voi kuitenkin vähitellen lisätä, kunhan ontuma ei provosoidu."

Elikkä vieläkään ei Troilus pääse riehumaan kavereiden kanssa tai juoksentelemaan metsään. :( Jälkikin jää nyt sitten ensi keväälle. Nyt pitäisi kyllä ihan oikeasti alkaa taas vähän tokoilla tossa lähikentällä.

Troilus on muuten rauhoitettu jo neljä kertaa vaikka ikää on alle kaksi vuotta. Toivottavasti ei nyt enää moniin vuosiin tarvitse kuvailla tai operoida mitään. Ei sekään hyvää tee vaikka koira onkin nuori.

Voi kun olisi jo ensi kesä. Troilus pääsisi ratajuokseen, paimentaan ja vaikka vähän jäljellekin. :) Mun kiinnostus tokoon alkaa hiipua ja muut lajit valtaa pääkopan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti