tiistai 1. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet kujeet?

Pitäis ilmeisesti taas laittaa vähän pakettiin vanhaa vuotta ja siirtää katseet kohti (toivottavasti hienoon) vuoteen 2013. :)

Laitoin aika paljon tavoitteita viime vuodelle ja osa niistä jopa toteutui. Tai no ne toteutuneet oli sellaisia mitkä nyt joka tapauksessa olisi hoidettu.. ei niinkään siis tavoitteita. :D Eli terveystarkastukset tehtiin ja terve poika on luustoltaan ja silmiltään. Terveysongelmia ei viime vuonna pahemmin ollut, mutta kastroinnin ja noiden tarkkien vuoksi tuntui että ollaan taas kokoajan lääkärissä. Syksyllä sitten bongattiin Troiluksen molemmissa hauiksissa jännetupen tulehdus ja oikeasta ranteesta oli ilmeisesti mennyt nivelsiteet. Ranteet myös varmuuden vuoksi kuvattiin. Troilus oli saikulla oikeastaan koko loppu vuoden lokakuun puolesta välistä lähtien. Mun tokoinnostus myös laantui siinä samalla ja nyt sitäkin pitäisi herätellä. Troiluksen hovihieroja Susanna Myllynen (www.koirakuntoon.com) kävi säännöllisesti koko viime vuoden hieromassa ja sama meno jatkuu myös tulevaisuudessa. Troiluksella menee tosi helposti selkä jumiin ja teloo itseänsä kokoajan. Onneksi hieronnalla ja nyt myös kraniosakraaliterapialla (jota Susanna opiskelee parhaillaan) on saatu Troilus pysymään mukavasti kuosissa. Tänä vuonna voisi käydä poikaa näyttämässä vielä osteopaatilla. Fyssarillahan me käydään ainakin kerran vuodessa ihan tsekkauttamassa varmuuden vuoksi. :)

Huhtikuussa käytiin Lahden kansainvälissä näyttelyssä hakemassa ihan hirveällä käytöksellä NUO-EH NUK2. Olin ihan varma, että EVA sieltä tulee, mutta onneksi tuomari katsoi perseilyn läpi sormien. :) Näyttelyn jälkeen lähtikin sitten parin viikon päästä pallit ja meidän hormonihiiri pääsi aloittelemaan rauhallisen seesteistä elämää ilman narttujen palvontaa. No, ei se elämä kyllä niin paljoa tullut seesteisemmäksi mutta rauhoitti kummasti. Enää nartut on kivoja kavereita eikä niille lauleskella.

Harrastuksissa ei sitten mennyt niin putkeen. Troilus aloitti järkyttävän huudon tokoreeneissä ja sitä yritetään edelleen korjata. Ja korjataan varmaan vielä pitkään! Näin ollen meidän kehittyminen on jämähtänyt ja tosiaan Troiluksen saikun (ja mun oman jalkaongelmani vuoksi myös) aikana mun motivaationi hävisi. Nyt mietin, että jatketaanko me enää meidän tokoryhmässä vai siirrytäänkö reenailemaan kaksin ja järkätään aina välillä kavereita mukaan reeneihin. Sinällään harmi, kun me päästiin niin kivaan ryhmään mukaan ja pyörii vielä ympärivuoden joten ei tarvitsisi kursseilla käydä. Mutta sitten taas miksi mennä reenaamaan paikkaan jossa Troin kierrokset nousee ihan kaakkoon ja mistään ei tule mitään? Auttaako se ketään? Siirsin muuten tokosta TK1 tavoitteen vasta vuoteen 2014. Mikäs kiire meillä. Musta on myös paljon kivempi reenailla ilman mitään kisapaineita. Tietysti reenailu vois olla organisoidumpaa kisatavoitteiden kanssa, mutta katotaan päästäänkö näin kisavalmiiksi vuoden sisällä.

Jälkeä olisi pitänyt tehdä paljon enemmän. Mua vaan ei huvittanut oikein yhtään. Joten ensi vuodella siirtyy sitten tavoite tehdä se yli 100m jälki. :) Mies innostui syksyllä jäljestä joten kiva saada se tekemään ja me sitten Troin kanssa ajetaan. Ja välillä tietysti toiste päin.

Ratajuoksu tuli kesällä ohjelmaan mukaan ja se jatkuu sitten taas ensi kesänä. Mies ja Troilus ihastui lajiin kumpainenkin. Samoin paimennuksessa käytiin syksyllä pari kertaa ja sekin jatkuu sitten ensi kesänä. Mies ihastui siihenkin. :D Musta jotenkin tuntuu, että kesälajit on miehen juttu nykyään ja mä vaan talvella tokoilen tuon hurtan kanssa. No, mutta kiva ettei kaikkea tarvitse tehdä itse. Ei mulla mielenkiinto riittäisi tokoon, jälkeen, paimennukseen ja ratajuoksuun. Ainiin, Troilus pääsee luultavasti hierojansa kanssa koittamaan agilityä nyt alkuvuonna. Jos heillä yhteispeli toimii niin luovutan Troiluksen Suskille aksakoiraksi. Suskin oma partis on jo päälle 7v ja whippetit ei niin kisamielessä reenaile joten Troilus voisi kyllä olla hyvä vaihtoehto. Nuori ja varmasti innokas ja vauhdikas mies kun on. :D

Arkikäytös on Troiluksella parantunut huomattavasti. Kyllä näkee, että ikää on jo 2v. Vielä ei poitsu ole aikuinen, mutta kasvamassa aikuiseksi kyllä. Kotona vahtimisen ja rapun äänille haukkumisen sain karsittua loppujen lopuksi ihan pet correctorilla. Kun alkoi haukku niin kielsin ja jos ei toiminut niin kielsin uudestaan ja suihkautin. Nopeasti alkoi toimia ja Troilus vähensi haukkumista ihan hirveästi. Toki vielä joillekin äänille reagoi, mutta paljon vähemmän. Eikä tuon koiran täysin hiljainen edes tarvitse olla. Näki myös kuinka stressitaso laski, kun ei enää tarvinnutkaan vahtia. Nyt Troilus ei aina edes vilkaise ovelle päin vaikka joku siellä menee. Ottaa vaan ihan rauhassa. :)

Hihnakäytös on edelleen opetteluasteella ja ihan hyvin on edennyt. Nyt olen alkanut viedä Troilusta ihan kylmästi ison autotien vieressä ja en ole päästänyt pois. Jos alkaa kiskoa hirveästi niin sitten pysähdytään ja eteenpäin ei pääse. Mihinkään paniikkiin tuo ei autoista mene vaikka pelottaa kyllä ihan selvästi jonkin verran. Hallitsee kuitenkin itsensä. On tosi kiva muutenkin, kun nyt voidaan laajentaa lenkkimaastoja tuonne Arboretumille päin ja päästään kunnon lenkkipoluille. Toivottavasti tämän vuoden aikana sitten päästään jo kaupungin keskustaan kävelemään ja junalla Helsinkiin. Päästäisiin sitten äidilleni Espooseen kaksin Troiluksen kanssa. Se olisi tosi kivaa! No, ehkä jo kesällä tai syksyllä?

Nyt 2013 jatkuu sitten vielä tuo hihnakäytöksen opettelu ja samoin tietysi muutenkin arkikäytöksen hiominen. Eiköhän me jo kohta päästä ihan väkijoukossakin liikkumaan ja katsomaan yhdessä vaikka mätsäreitä. Se tosin tarkoittaa sitä, että Troiluksen pitää saada pidettyä kierrokset kurissa ja se varmasti vaatii töitä vielä pitkään.

Oikeastaan nyt suurimmat tavoitteet tälle vuodelle on tuossa liikenteen seassa liikkumisessa ja muuten rauhallisesti ottamisessa. Pienempiä tavoitteita on sitten esimerkiksi paimennuksessa jossa olisi kiva Troiluksen oppia alkeet kesän aikana ja ehkä joskus jopa päästä kisaamaankin? Mulla on suuria toiveita, mutta tavoiteeksi en mitään kisajuttuja viitsi laittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti