keskiviikko 3. elokuuta 2011

Vepeilyä

Troilus on jo kahdeksan kuukautta! Aika menee sen verran reippaasti, että kohta tuo pieni on jo vuoden vanha riiviö. Vaaka näyttää nyt noin 17,4 kiloa ja säkä on noin 52cm. Säkästähän saadaan virallinen tulos sitten 14.8. kun mennään pentunäyttelyyn.

Lauantaina 30.7.2011 suunnattiin kohti Maskua. Troiluksen emän omistaja piti meille siellä vepeen tutustumispäivän. Oli kyllä mahtava laji! Tutustuttiin alokasliikkeisiin eli veneestä hyppyyn, vientiin, veneen vetoon ja hukkuvan hakuun. Troiluksella veneeseen hyppy ja sieltä sitten hyppy pois alkuun kangerteli jonkin verran. Ei sinänsä ihme, koska Troilus ei ennen ole veneessä ollut. Otettiin veneestä hyppy uudestaan vielä viimeiseksi ja silloin meni jo aika hyvin. Alkuun pois hypätessä Troilus ei ponnistanut pahemmin takajaloillaan. Sitten tajusi, että hei, näistähän on paljonkin apua ja sen jälkeen hyppy sujuikin hienosti.

Toisena osana oli vienti. Harjoiteltiin alkuun kuivalla maalla lelun vientiä. Se sujui aika hyvin Troilukselta. Sen reenaamista täytyy jatkaa kotona. Troiluksesta tulee varmasti ihan hyvä viejä vielä joskus. :D Kuivalta maalta siirryttiin sitten veteen. Troiluksen piti uida veneelle ja käydä syömässä herkut veneessä olijan kädestä. Troilus ei ensin uskaltanut uida veneelle asti. Sitten tajusin, että vene liikkuu Troilusta kohti välillä ja silloin Troilus kääntyi pois. Avustaja tuli pitämään veneestä kiinni ja sitten Troilus ui veneelle ihan hyvin.

Kolmas osa oli veneen veto. Siinä Troilus ja kaikki sisarukset oli lähes mestareita. :) Ensin Troilus sai tutustua veneen köyteen. Leikitin sitä sen kanssa hieman ja sitten kun Troilus kiinnostui köydestä, lähetin pojan uimaan veneelle. Ensimmäisellä yrityskerralla Troilus ui veneelle, mutta kääntyi pois ja ui takaisin rantaan. Toisella yrityskerralla sitten poitsu menikin ja veti veneen mallikkaasti rantaan. Sen jälkeen muut kerrat tulikin mallikkaasti.


Viimeisenä osana oli hukkuvan pelastaminen. Hukkuvalla oli kädessä dami jota läiskytteli veteen. Koiran pitää uida hukkuvan luokse, tarttua damiin ja vetää rantaan. Troilus hieman arkaili veden loiskimista. Kun hukkuva lopetti sen, niin Troilus ui hienosti luokse ja veti damista rantaan.

Kaiken kaikkiaan meni hyvin. Hieman Troilus arkaili, mutta se on ymmärrettävää, koska ei kovin usein ole uimaan päässyt. Ensi kesänä menisi jo varmaan paljon paremmin. :) Troilus joutui olla yksin autossa tosi pitkiä pätkiä, kun muut reenasivat. Hieman se minua alkuun hirvitti, koska Troilus ei ole ollut yksin autossa ja siellä on vain kevythäkki. Kyllä poitsu siitä läpi tulisi, jos haluaisi. Onneksi oli kuitenkin tosi rauhallisesti vaikkei ollut meihin näköyhteyttä.

2 kommenttia:

  1. Wau, Troilus on taitava :) Marneus varmaan puris tommosen veneen täyteen reikiä ja ihmiset hukkuis, hyvä pelastuskoira! :D

    VastaaPoista
  2. Mä itseasiassa ajattelin, että Troilus alkaa vain leikkiä veneen köydellä ja yrittää repiä hukkuvalta damin kädestä, mutta ei onneksi. :D

    VastaaPoista