lauantai 23. huhtikuuta 2011

Pentukoulua ja luoksetuloa

Alkuun hyvät uutiset: me päästiin jäljen alkeisryhmään! Se alkaa keskiviikkona. Kyllä sitä on odotettukin. Ensin odotin helmikuusta asti, että alkaisi ilmoittautuminen ja nyt odotin viikon, että ilmoittautuminen loppuu. :D Ilmoittautuneita oli enemmän kuin paikkoja. Luultavasti järjestyksessä valittiin joten oli hyvä, että en aikaillut vaan ilmoittauduin heti. 

Torstaina viihdyttiin taas puolituntia pentukoulussa. Tällä kertaa aiheena oli istu/maahan/seiso ja kontaktipujottelu. Istuminenhan on sujunut Troilukselta käskystä jo parisen kuukautta varmaan. Maahanmeno sen sijaan on kunnolla reenauksen alla. Poitsu menee kyllä käsiliikkeestä maahan, mutta pelkästä käskystä ei. Sitä siis reenaillaan. Seisominen on myös reenauksen alla. Siihen en vielä mitään käskysanaa ole edes mukaan ottanut.

Kontaktipujottelu sujui ihmeen hyvin. Siinä siis koirakot ovat jonossa ja yksi koirakko pujottelee. Tarkoitus on pitää kokoajan kontakti omaan koiraan. Troilus jaksoi kyllä kiinnostua nakeista. :D Vaikka lähti kerran tai pari toisen koiran luo niin palasi kyllä nopeasti nakille. Olen siis tyytyväinen.

Pitkänäperjantaina mentiin sulattelemaan pääsiäislounasta metsään. Tarkoitus oli päästää Troilus kokonaan irti, mutta asutusta oli liian lähellä. Paikka ei tainnut olla kovin hyvä, mutta parempaakaan ei löydetty. Alettiin luoksetuloharjoituksia niin, että minulla oli nakit ja Joonaksella lelu. Pidennettiin kokoajan matkaa ja loppujen lopuksi väli oli noin 15 metriä. Vaihtelin myös hieman paikkaa. Troilus lähti aina kiitämään sinne missä olin ollut edellisellä kerralla, mutta pienen kaarron kautta tuli aina kutsua kohti. :) Kertaakaan ei lähtenyt omille teilleen. Luoksetulo on aika hyvä näin nuorelta pojalta. (Ensi torstaina tulee 5 kuukautta täyteen!).






Valitettavasti en saanut hyviä kuvia luoksetulosta. Troilus ei oikein pidä salamasta, joten täytyi vaihtaa valovoimaisempi objektiivi ja se on 35mm kiinteä. Ei tuollaisen pienen vauhtimadon perässä kameralla pysy. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti