sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Jälkeilyä ja tokoilua

Onpas aikaa vierehtänyt viimeisestä kirjoituksesta. Troilus on jo saavuttanut kunnioitettavan 5,5 kuukauden iän ja jatkaa vain kasvamistaan. Aamulla 24-viikkosmittaus tuotti tuloksen 14,4kg ja 51cm. Nyt on kaikki kulmuritkin tippuneet. Vappuna tippui alakulmurit ja nyt torstaina ja lauantaina sitten yläkulmurit. Hampaat on siis ok. :)

Koitan saada jotain tekstiä aikaiseksi vaikka tällä hetkellä on aikamoinen ketutus päällä. Olin puusilmä ja luin väärin meidän toko-ohjaajalta tulleen mailin. Luulin, että tänään olisi reenit illalla. No, ei! Ne oli normaalisti aamulla ja vasta parin viikon päästä on illalla. Voi elämä sentään! Mua ottaa pattiin niin hirveästi. Viime viikolla jouduttiin skippaamaan eka kerta, koska oltiin Espoossa. Ja tänään sitten toka kerta mun oman typeryyteni vuoksi. :(

Pentukurssilla ollaan reenailtu noutoa ja vähän hyppyä. Nouto sujui ihmeen hyvin. Tai eihän se vielä nouto ollut. Troilus vain nosti maasta kapulan suuhunsa ja sai namin. :) Alkuun ei se puukapula kiinnostanut ollenkaan, mutta saatiin kuitenkin muutama tosi hyvä toisto aikaan. Hyppy nyt ei tuottanut ongelmia, koska tuo hyppii muutenkin kokoajan ja ei pelkää vieraita juttuja kuten hyppytelinettä. Hyppyhän ei ollut korkea. Alle poitsun säkäkorkeuden runsaasti. Mutta sillä ei ollut merkitystä. Nyt katsottiin vain hieman tekniikkaa ja kuinka hyppyä voi opettaa. Vielä en kuitenkaan lähde opettamaan hyppyä. Saa ihan vapaasti esimerkiksi metsässä loikkia, mutta käskystä en hyppyytä. Autoon Troilus kyllä hyppää itse. Ihan hyvä vain, koska tuollaisen pötkylän nostelu alkaa olla jo hieman hankalaa. :)

Käytiin keskiviikkona jälkireeneissä numero 2. Nyt Troilus sai oikean jäljen. Se oli noin 100 metriä pitkä ja mutkitteli. Jälki ehti vanheta noin tunnin verran. Sen teki nyt toinen ryhmäläinen ja vain parille ekalle askeleelle laitettiin nakkia. Troilus suoritti jäljen ihan uskomattoman hyvin! Olin ihan varma, että ei jatka pidemmälle, kun nakit loppuu. :D Poitsu muutaman kerran eksyi jäljeltä, kun haisteli jotain papanoita. Loppuosuus meni ihan mahtavasti ja Troilus sai hyvän vainun. Meni ihan suoraan jäljellä palkinnolle asti. Ohjaaja kehui palleroa paljon ja sanoi, että on selvä työkoira. Missään vaiheessa T ei lopettanut kesken vaan haisteli ihan loppuun saakka koko jäljen. Olen niin ylpeä! :) Ruoka ei loppujen lopuksi tainnut olla yhtä hyvä palkinto kuin ryhmäläisten huomio ja vapaana juoksu. Kerrankin sai hyppiä ihan tutustua ihan vapaasti ihmisiin. :) Troilus lähti painamaan kerran vapaana ollessa ihan eri suuntaan, mutta hienosti tuli kutsusta luokse.

Ollaan nyt kotona reenailtu hieman perusasentoa ja siinä on tapahtunut kehitystä. Troilus alkaa pikku hiljaa oivaltaa käskyn merkityksen. Käsimerkillä kiertää jo hienosti sivulle. Nyt en enää palkkaa vasemmalla kädellä ja ilmeisesti se on auttanut keskittymään paremmin. Itse asento nyt ja sen paikka nyt ei ole läheskään täydellinen, mutta tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin. Olen nyt reenaillut niin, että otan askeleen eteenpäin tai teen käännöksen ja käsken sivulle. Hienosti pysyy mukana. Välillä tosin tulee eteeni istumaan ja menee maahan sun muuta mukavaa. :D Kohta täytyy alkaa reenata enemmän häiriössä.

Paikallaan olossa on myös tapahtunut edistystä. Näin kotosalla sain ensimmäistä kertaa käännettyä Troilukselle selän ja mentyä hieman pidemmälle. Hienosti odotti. Tämä tapahtui tosin vain kerran, mutta silti.. wautsi! :) Häiriössä ei odottaminen toimi vielä yhtä hyvin.

Kaiken kaikkiaan meillä sujuu yhteiselo oikein hyvin. Nykyään pystyn jo hyvillä mielin jättämään palleron yksin enkä ole hetkeen pelännyt, että mitä kotona on vastassa kun tulen takaisin. :) Nyt kun maitohampaat on tippuneet niin ilmeisesti alkaa elämä sujua enemmän radallaan. Huomasin, että kulmurien lähtiessä Troiluksella oli maha löysällä ja pissasi matolle pariin otteeseen kummallakin kerralla. Muutenkin oli hieman huonolla tuulella ja yritti purra kaikkea. Onneksi se taitaa olla nyt takana. :) Uudet kulmurithan oli kasvaneet jo tosi hyvin ennen kuin vanhat lähti. Ei siis enää paljoa ole uusia hampaita puhkeamassa. Sisäsiisteys on kaikinpuolin myös oikein hyvällä mallilla. Tuossa kesän loppupuolella varmaan hankitaan uudet matot lattiaan. Siihen asti nuo vanhat likaiset saa olla. Ihan kokonaan ilman mattoja ei voida olla, koska lattia on tosi liukas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti