tiistai 31. toukokuuta 2011

Kuusi kuukautta!

No niin, nyt meillä on sitten puolivuotias pieni koiranalku täällä kotona! Synttäreitä juhlittiin viime lauantaina ja käytiin Mustissa ja Mirrissä ostamassa jotain pientä kivaa pojalle. Mukaan lähti ruokasäkin ohessa naudan putkiluu, jotain uusia nameja testiin, pallo joka ei mene kovin helposti rikki ja punkkilitkua lisää. :)

Kokoa Troilukselle on kertynyt 50 senttiä ja 14,6 kiloa (28.5.2011). Korkeuden kasvu on hidastunut selvästi. Pariin kolmeen viikkoon ei ole tullut senttiäkään lisää. Nyt mittailen korkeuden enää parin viikon välein. Toivottavasti kasvu ei jää tähän. Saisi tulla ainakin pari kolme senttiä vielä lisää. Vaikka toisaalta, huomaisinkohan niin pienen muutoksen muuta kuin mittanauhassa? :) Painoa tulee varmaan sellainen nelisen kiloa.


Meillä on mennyt kyllä todella hyvin tämä yhteiselo ihan alusta saakka. Ainoa pieni ongelma on tänne omaan kotiin muutettaessa alkanut rapun äänille haukkuminen. Siihen ei ole auttanut oikein mikään. Luultavasti ongelmaa lisää se, että me asutaan vanhassa talossa ja ei ole väliovea. Kaikki äänet kaikuvat todella kovaa meille. Minuakin välillä häiritsee, kun joku juoksee kovaa portaissa, puhuu rapussa äänekkäästi tai paiskaa ovensa kiinni. Troilushan ne äänet kuulee vieläkin kovempaa kuin minä. Ja ei tuo pallero ymmärrä, että ei meille kukaan pääse. Ollaan nyt ostamassa väliovea. Se varmasti hillitsee hieman haukkumista. Harjoitellaan myös samalla haukkumatta olemista. :) Hankalaa tosin, koska en pysty aina ennakoimaan T:n haukahdusta. Kyseessä ei siis ole mikään räksytys. Päivisin yleensä yksi tai kaksi haukahdusta ja poitsu tulee minun luokseni istumaan. Iltaisin kun on väsynyt, saattaa haukahtaa useammankin kerran putkeen. Yöt onneksi nukkuu hyvin.

Tällä hetkellä reenaillaan myös vetämisen lopetusta. Helpommin tosin sanottu kuin tehty. Troiluksella on aina niin paljon virtaa kun lähdetään ulos. Pidemmällä lenkillä sitten puolesta matkaa kävelee tosi nätisti. Alkuun reenattiin (siis monta kuukautta) niin, että aina kun veti niin pysähdyttiin. Katsekontaktilla lähdettiin eteenpäin. Se ei vaan toimi, koska sama veto jatkuu heti kun lähdetään liikkeelle. Nyt eilen aloitettiin harjoitella niin, että aina vetäessä kiellän ja käännyn nopeasti toiseen suuntaan. Tämä tuntui paljon tehokkaammalta tavalta. :) Katsotaan sitten kesän lopulla mihin suuntaan ollaan menty vetämisen kanssa.

Ollaan uskallettu läheiseen koirapuistoon muutaman kerran! Onneksi on aina sattunut mukavia leikkikavereita ja Troiluksella on ollut hauskaa. :) On saanut hyvin purkaa energiaa juoksemalla. Ja vauhti on kyllä hurja! Pari kertaa ollaan oltu ihan vain kaksin puistossa ja silloin ollaan reenailtu vapaana hieman perusasentoa. Ei jaksa kiinnostaa poitsua ihan hirveästi ulkona tuo reenailu. Siis muuta kuin oikein reeneissä. :) Puistoon meillä on vain muutaman minuutin kävelymatka ja käydään aina lenkkien jälkeen katsomassa sopisiko sinne mennä. Eilen illalla siellä oli sen verran isokoisia koiria ettei viety poikaa sekaan. Sitten kun on vähän vankistunut niin saa leikkiä kaiken kokoisten kanssa.


Tokoreenit sujuu tosi hyvin. Sunnuntaina Troilus jaksoi ensimmäistä kertaa keskittyä kokonaisen tunnin! Pidettiinhän me kyllä taukojakin, mutta silti. :) Reenailtiin liikkeestä ja makuulta seisomista. Hienosti meni, kun minä vain tajusin mikä on se paras tapa opettaa. Liikkeestä seisomista harjoiteltiin niin, että koira käveli vieressä ja laitettiin liikkeessä nami suuhun ja sanottiin käskysana. Sitten siirryttiin koiran eteen niin, että koira ei ottanut askeltakaan. Hetki odotettiin, kehuttiin ja palkattiin. Meillä on nyt torstaina eri ryhmässä saman liikkeen opetus. Katsotaan kuinka toinen ohjaaja neuvoo. Saan varmasti räätälöityä parhaimman tavan itselleni, kun seuraan hieman kummankin ohjaajan ohjeita. :D
Pitäisi kyllä saada ostettua itselle Salme Mujusen Tie tottelevaisuusvalioksi kirja. Siitä on varmasti paljon hyötyä. Varsinkin kun ohjatut reenit loppuvat heinäkuun alkupuolella. Syksyllä yritän kyllä taas johonkin ryhmään, mutta pitäähän sitä reenausta jatkaa omatoimisesti. Ja en takaa, että muistan ihan kaikki neuvot kursseilta. :D

Metsässä ollaan käyty aika usein ja varmaan huomenna ja/tai torstaina mennään taas. On harmi, että en voi omatoimisesti viedä Troilusta metsään, kun ei ole ajokorttia. :( Mutta jos nyt vähintään kerran tai pari viikossa pääsisi niin se on jo hienoa. Ajattelin tehdä jäljen tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti