sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Näyttelyreenaamista

Käytiin 13.7.2011 ensimmäistä kertaa näyttelyreeneissä! Ja tosiaan, ongelma on juuri se mitä olenkin uumoillut: ringissä juokseminen toisten koirien kanssa. :( Troilus veti kuin pieni pupu, kun juostiin muiden kanssa. En mitenkään saanut poitsua juoksemaan vieressä (edes laukaten) vaan T painoi edessä, sivulla, teki käännöksen taakse jne. ja tämä tietysti haukkoen henkeä kun hihna kuristi.

Oli reeneissä kyllä hyvääkin. Troilus pystyi paikalla ollessa rauhoittumaan ja saatiin reenattua seisomista. En ole vielä alkanut asetella jalkoja. Ollaan reenattu ihan vain paikalla seisomista. Tätä on helpottanut tokossa seisomisharjoittelu. Ei siis ihan nollasta lähdetty. Todella hienosti Troilus seisoi pitkäänkin paikallaan, käskyn alla tosin.

Ohjaajan luoksepäästävyys ja kopelointi -harjoitus meni myös paremmin kuin kuvittelin. Troilus toki halusi moikata tuomaria ja pari kertaa hyppäsi, mutta kauniisti oli paikallaan kun hampaat katsottiin ja siliteltiin kroppa läpi. Luulen, että Troilukselle sopii parhaiten tyyli, jossa tuomari ei pahemmin lässyttele vaan varmoilla otteilla käy paikat läpi ja katsoo hampaat.

Sitten me juostiin kolmio. Joo, oli hauskaa! Troilus kiinnitti huomionsa vain sivulla seisseihin koiriin ja repi niiden luo kauheasti. Tämä johti siihen, että Troilus okensi kaksi kertaa meidän pienen kolmion aikana!! :O Kun reenataan ihan kaksin vailla yleisöä niin Troilus ravaa vierellä tosi kauniisti. Meillä siis ongelma on häiriön sietäminen. On tosi kiva, että Troilus on energinen ja innokas, mutta ei se ihan joka asiassa miellytä. :D

Nyt täytyy vaan alkaa reenata enemmän ja katsoa saisinko jotenkin Troilusta unohtamaan muut. Tosiaan edes nakilla houkuttelu ei kiinnosta jos on toisia koiria näkösällä.

Sain ohjeeksi ennen näyttelyä saapua paikalle hyvissä ajoin ja yrittää väsyttää pikkuista koiranpentua. Joo, helpommin sanottu kuin tehty. Kai se pitää sitten vaan mennä tosi aikaisin paikalle ja katsoa jos vaikka pääsisi tekemään jälkeä johonkin lähelle. Sitten ennen kehään menoa voisi vähän juoksuttaa ja ottaa vaikka hieman tokoa.

Kyllä hieman stressaa mitä tosta näyttelystäkään tulee. Harmittaa jo, että ilmoittauduin. Tietysti se on pentunäyttely ja sinällään kivaa reeniä, mutta kuitenkin. Se olisi ihan ok, jos T vain hyppelisi mun päälle, mutta se hitsin toisten luo vetäminen. :( T:hän vetää niin kovaa, että minä saan ihan kunnolla pitää kiinni, että en kaadu tai muuta. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti