sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Tassuongelma ja viimeinen tokoreeni

Troiluksella näitä "terveydellisiä" ongelmia riittää. Onneksi sentään pikku juttuja kaikki. :) Perjantai-iltana Troilus alkoi nuolla ja purra etutassuaan todella paljon. Sama jatkui yöllä ja seuraavana aamuna. Tarkastettiin tassut ja huomattiin, että vasemmassa etutassussa oli halkeama ja Troilus oli saanut purtua sitä hieman isommaksi. Myös takatassussa oli pieni halkeama.

Soittelin eläinlääkäriin ja sain neuvoksi huuhdella tassua kaksi kertaa vuorokaudessa kädenlämpöisellä vedellä. Käytiin hakemassa lääkäriltä Vetramil haavavoidetta ja kauluri. Haavaahan ei Troilus saa nuolla ettei tule tulehdusta. Ulkona käydessä täytyy laittaa sukat jalkaan. :)

Illalla laitettiin Troilukselle kauluri. Puoleen tuntiin ei poika liikkunut mihinkään vaan tuijotti apaattisena lattiaa häntä koipien välissä. Sitten alkoi hieman ottaa askelia ja liikkui vähän aikaa peruuttamalla. :D Tietysti myös törmäili joka paikkaan. Onneksi tosi nopeasti Troilus alkoi tottua kauluriin. Ja eihän sitä tarvitse pitää kuin muutaman päivän. Esimerkiksi nyt se ei ole kaulassa, kun poitsu syö luuta ja pystyn vahtimaan kokoajan.




Tänään oli sitten viimeiset kilpailuun tähtäävien pentujen tokoreenit. :( Tosi harmi. Kurssi oli todella hyvä ja samoin ohjaaja. Oli aina kiva mennä reeneihin. Otettiin viimeisellä kerralla hieman seuraamista ja perusasentoa. Sain seuraamisessa vinkiksi kävellä reippaampaa. Troilus seurasi paljon paremmin kun vauhtia oli enemmän. Olen käyttänyt paljon aikaa askel-pysähdys-käännös-askel reenaukseen. Siinä Troilus osaa hienosti aina pysähdyksessä tulla perusasentoon ilman käskyä. Nyt täytyy alkaa reenata sitä, että Troilus myös vauhdikkaammassa seuraamisessa tulee perusasentoon pysähdyksessä. :)

On mielenkiintoista nähdä päästäänkö yhtään eteenpäin kaksin reenatessa. Nyt täytyy alkaa suunnitella itse reenejä ja myös pitää kiinni reenauksesta. Onneksi koirapuisto on lähellä ja siellä voidaan kaksin ollessa reenata ilman hihnaa. :)

1 kommentti:

  1. Voi troilus raasu!
    Tosi kiva tää teijän blogi, itsellä kotona kohta 6kk täyttävä bcu Otto :)

    VastaaPoista