lauantai 28. huhtikuuta 2012

Ensimmäinen ja viimeinen näyttely!

Tänään oli sitten se suuri päivä! Lähdettiin kohti Lahden näyttelyä jo ennen kello kuutta. Käytiin hakemassa handleri Emma mukaan ja suunnattiin Lahden Messuhalliin. Oltiin paikanpäällä just ennen kahdeksaa, kun ovet avattiin. Käytiin ensin pissittämässä Troilus ja sitten suunnattiin viemään häkki ja koira odottelemaan. Jo autossa Troilus aloitti huutokonsertin. Lähti siis hyvin liikkeelle! :D

Häkkialueelle päästyämme Troilus oli ihmeen rauhallinen. Jätettiin siis Troi siis häkkiin (Joonas jäi seuraksi) ja lähdettiin katselemaan mitä kivaa ostettavaa löytyy. No, ei mitään. :) Olihan siellä kauheasti kaikkea, mutta ehkä shoppailusta vei terän se kun mietin kuinka Troilus tulee pärjäämään.

Odotellessa Emma juoksutti ja seisotti Troilusta muutamaan eri otteeseen. Harjoitellessa menikin taas hyvin. Emma otti vähän tiukemman linjan ja ei antanut Troiluksen perseillä. Kuitenkin häiriöherkkänä, siis tosi häiriöherkkänä koirana Troilus provosoitui muista kehässä reenaajista. Ja huuto oli välillä sen mukaista.


Tuomarina tänään oli Itävallasta Maria-Luise Doppelreiter. Tuomari taisi tykätä meidän pojasta, kun Troi sai yrittää ravata muutamaan eri otteeseen. Tuomari myös itse yritti näyttää Emmalle kuinka juoksuttaa. Ymmärsi hän sitten kuitenkin, että Troita tarvitsee ihan oikeasti vähän kovemmin nyppästä hihnasta välillä. Ei tuohon pieneen luupäähän muuten saa kontaktia. :) Tuomari muuten kysyi Emmalta, että oletteko te harjoitelleet? :D


Seisotus meni tosi kivasti. Troilus rauhoittui, kun Emma meni kyykkyyn viereen. Muutoin hieman pyöri. Myös tuomari sai tosi hyvin tsekattua hampaat ja kivekset. Tällä kertaa Troilus ei hypännyt tuomaria vasten. :) Syy lienee siinä, että tuomari oli todella rauhallinen ja vähäeleinen.

Tuloksena oli sitten EH! Olin ihan ihmeissäni. Pelkäsin T:tä tai EVA:a. Tuomari taisi ihastua Troilukseen sen verran, että antoi paljon anteeksi liikkeessä. Tällainen arvio saatiin:
"Nice type but needs a lot of ring training. Typical head, well developed body. I'd like better angulations. Movement difficult to judge - possible a bit close behind."
Koska nuorissa oli vain yksi uros Troiluksen lisäksi, Troi oli myös NUK2. :D Kivan 17kk-lahjan Troilus sai.

Sitten hetki juteltiin nettitutun kanssa ja lähdettiin kotia kohti. Troiluskin pääsi lepäämään ja nukkui lähes koko automatkan takaisin Tampereelle. Nytkin poitsu nukkuu tuossa jaloissa. Rankka päivä, mutta onnistunut!

Troiluksen näyttelyt on nyt näytelty. Mitä sitä suotta stressaamaan koiraa enempää. Ei nuo suuret koiratapahtumat ole Troilusta varten. Me keskitytään ihan muihin harrastuksiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti