lauantai 21. huhtikuuta 2012

Tokoilua koiranilmassa

Eilisen lääkärikäynnin jälkeen lähdettiin vielä tokoreeneihin. Ei millään olisi huvittanut, mutta ajattelin että saan ajatukset pois Troiluksen mahdollisesta kuoleman vakavasta taudista. :D Ja onneksi näin kävikin.

Mukavassa koiranilmassa mentiin reenailemaan. Kyseessä on siis perjantaisin pyörivä TAMSKin tokon alkeisryhmä. Painotus on tosin myös arkitottiksessa. Tänään reenailtiin paikalla makuuta, häiriönsietoa ja luoksetuloa. Alkuun ei lähtenyt yhtään toimimaan nakin kanssa. Troilusta ei voinut vähempää kiinnostaa. Mutta kun lelun otin esiin niin johan se maassa makoilukin alkoi tuntua kivalta! :D
Troilus jaksoi tosi monta toistoa tehdä ja hienosti pysyi paikallaan. Pyörin siinä lähellä Troin näkösällä ja koitin ottaa vaan lyhyitä makuita jotta saadaan onnistuneita toistoja.

Seuraavaksi reenailtiin häiriönsietoa niin, että koira käveli ohi kontaktissa ja toisen koiran piti istua rauhassa omistajan vieressä. Jooh.. kivaa oli! :D Ohjaajan mielestä Troiluksen ei kannata edes lähteä kiertämään muita koiria. Koitettiin vaan saada Troi pysyyn kontaktissa vaikka koira käveli lähellä. Päästiin ihan malliesimerkiksi muille. Ei siksi, että meni niin hyvin vaan siksi että tällainenkin rauhaton koira voi olla. :DD Kyllä me sitten loppujen lopuksi saatiin onnistuminenkin aikaan. Mun tarttee vaan saada palkkaus oikea-aikaiseksi ja pitää kontaktissa poikaa vain lyhyt aika jotta mielenkiinto säilyisi. Tätä siis pitäisi reenailla paljon paljon lisää.

Lopuksi otettiin vielä luoksetuloa. Koirat seisoi ringissä ja omistaja meni keskelle. Koiran piti istua ja odottaa kunnes kutsuttiin luokse. Olin varma, että ei tule mitään. No, Troilushan istui ja odotti ja kutsusta tuli vauhdilla! :) Ei vilkaissutkaan muita. Otin eka ihan normaalin luoksetulon ja sen jälkeen toko luoksarin. Tokonkin meni hienosti. Sivulle tuli vauhdilla ja otti kontaktin. Kritiikkiä saatiin vain siitä, että Troi istuu aika nopeaan ja vinoon. Tekee hieman hätäisesti. Sain ohjeeksi ottaa askeleen eteenpäin kun Troi tulee sivulle. Näin pojan pitää korjata paikkaansa. Sitä siis reenailemaan. Muuten perusasento on kuulemma hyvä. :)

Ennen kotiinlähtöä ohjaaja vielä kiersi koiria ympäri ja koirien piti istua paikallaan. Ensimmäisellä kerralla Troi lähti kohti ohi kävelevää ohjaajaa, mutta sen jälkeen ei. Toki tein kokoajan töitä, että huomio pysyi mussa. Pääasia kuitenkin, että se pysyi. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti